Hirdetés
. Hirdetés

A Cray és az IBM szállítja a DARPA szupergépeit

|

A DARPA-val kötött szerződés szerint a Cray 250 millió, az IBM pedig 244 millió dollárért szállítja az új szuperszámítógépek prototípusait 2010-ben.

Hirdetés

A DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) a 2002-ban indított High Productivity Computing Systems programja keretében írta ki a tendert, amely szerint a jelenleg működő leggyorsabb szuperszámítógépnél 100-szor nagyobb teljesítményű szállítására kért ajánlatokat. A jelenlegi leggyorsabb gép az IBM BlueGene rendszere 360 teraflop teljesítményű, azaz másodpercenként 360 trillió műveletet végez.

A prototípus mellet az IBM-nek és a Cray-nak a szerződés keretében olyan programozói eszközöket is el kell készítenie, amelyekkel az alkalmazások fejlesztésének az időigénye a jelenleginek a tizedrészére szorítható le.

A DARPA szerint a projekt végső célja olyan új generációs, nagy teljesítményű számítógéprendszerek kifejlesztése, amelyeket gazdaságosan kihasználhat a nemzetbiztonság és a csúcstechnológiával foglalkozó iparvállalatok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.