Hirdetés
. Hirdetés

A Facebook nevében hiteget az Asprox trójai

|

A Panda Security előrejelzése szerint 2011-ben a Facebook lesz a vírusok kedvenc célpontja.

Hirdetés

Még csak egy hónap telt el az idei évből, de máris sok Facebook-profilt ért közvetetten vagy közvetve támadás. A Panda Security elemzői szerint a vírusok terjesztői, illetve az internetes csalók körében a Facebook népszerűsége töretlen. Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója úgy véli, hogy a közösségi oldalhoz sok olyan felhasználó kapcsolódik, akik egy "hiszékeny réteget" képviselnek.

 

 



A megtévesztésre törekvő akciókra jó példát szolgáltatott a múlt héten felfedezett, Asprox.N nevű trójai, amely e-mailben érkezik, és egyenesen azt próbálja elhitetni a felhasználóval, hogy a Facebook-fiókja spamet terjesztett, így a belépési adatokat központilag meg kellett változtatni. Az új jelszó pedig a csatolt Word dokumentumban található. Maga a fájl csak az ikonjában hasonlít egy igazi Word dokumentumra, valójában egy futtatható állomány, amelyre kattintva egyrészt letöltődik, és megnyílik egy valódi Word dokumentum, másrészt megkezdődik a tényleges spammelés.

"A probléma az IT-biztonságtechnikai kultúra hiánya. Sajnos nagyon sokan vannak még manapság is, akik mindenféle megfontolás és óvatosság nélkül gyakorlatilag mindenre rákattintanak, ami az orruk elé kerül. A közösségi média pedig az ilyen jellegű akciókhoz kiváló táptalajt biztosít" - tette hozzá Sándor Zsolt.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.