Hirdetés
. Hirdetés

A Facebooké a Gowalla tudása

|

Január végén megszűnik a lokalizációs szolgáltatás. A fejlesztői a jövőben a Facebook sikeréért dolgoznak tovább.

Hirdetés

Nem meghatározott összegért a Facebook felvásárolta a Foursquare korábbi riválisának tartott Gowalla céget, amely hírt az austini székhelyű startup cég blogjában megerősített. Mark Zuckerberg cégének azonban nem a Gowalla szolgáltatására volt szüksége, mivel az január végén megszűnik majd, hanem a benne lévő dolgozókra, azaz a Facebook valójában tehetséges szürkeállományt vásárolt.

 

 



A Gowalla 2009-ben indult el a Foursquare direkt riválisaként. Ellenfele azonban gyorsabban tudta növelni a felhasználói bázisát, így a Gowalla lemaradt, és utazási segédként újradefiniálta magát. A megoldás az elmúlt években 10 millió dolláros tőkeinjekciót kapott, a Founders Fund, a Greylock Partners és több más angyal állt mögé.

"Két hónappal ezelőtt, a másik társalapítóval, Scottal ellátogattunk az F8 konferenciára. Teljesen lenyűgöztek minket a Facebook új fejlesztései. Néhány héttel később, mikor a Facebook felhívott minket, egyértelművé vált, hogy a csapatunkra a legnagyobb hatást a közösségi oldallal való együttműködés gyakorolta. Örömmel jelentjük be, elutazunk Kaliforniába, hogy csatlakozzunk a Facebookhoz" - írja bejegyzésében Josh Williams a Gowalla társalapítója.

A korábbi híreknek megfelelően a Gowalla adatbázisát nem vásárolta fel a közösségi oldal, azt ugyanis Josh Williams egyértelműen cáfolta. A felhasználóknak egyébként a teljes leállásig biztosítani fogják a fent tárolt személyes információk exportálását. Vélhetően e téren a Facebookra való átmentés lehetősége előkelő helyen fog szerepelni.

Adná magát, hogy a Gowalla csapata a jövőben a Facebook helymegosztó (Places) szolgáltatását fejleszti majd tovább, de nem így lesz, mivel a felvásárolt fejlesztők a hírek szerint a Timeline sikeréért dolgoznak majd.  Nem ez egyébként az első eset, hogy a Facebook csak a dolgozókért vásárolt meg egy céget, s az a mögött álló termékeket pedig elpusztította. Ugyanez történt a Beluga, a Hot Potato, a Drop.io, a Snaptu, a Digital Staircase és több mint egy tucat másik cég esetén is.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.