Hirdetés
. Hirdetés

A Fake-Office YouTube videóval támad

|

Az egyik Microsoft vezető által hamis office-nak titulált ZoHo zenés, táncos videója befutott a YouTube-on.

Hirdetés

Rendhagyó, zenés, táncos videóval kampányol az indiai online office fejlesztő a ZoHo. Úgy tűnik ezzel már a Microsoft vezetőit is sikerült felmérgesíteni, hiszen az elmúlt héten Ron Markezich, a Microsoft Online szolgáltatásokért felelős vezérigazgatója egyszerűen a hamis office programok közé sorolta versenytársait.

A YouTube láthatóan igen jó terep a konkurencia felingerlésére, hiszen bárki felteheti a saját marketing anyagát. A ZoHo mindezek mellett valószínűleg azért csípi az online Office-ért is felelős vezérigazgató szemét, mivel funkcionalitásában az indiai szolgáltatás már ma is lényegesen színesebb, mint a Microsoft felhőbe burkolt jövőbeni tervei.

Az online irodák piacán egyébként hatalmas csata várható a közeli jövőben, hiszen a Microsoftnak nem csak a kevéssé ismert ZoHo-val kell megküzdenie, hanem az egyre szélesebb körben használt Google Dokumentumokkal is.



A piac hatalmas, a tét szintén. A Microsoft stratégiában még nem látszik tisztán, hogy az új dobozos Office vetélytársa, vagy harcostársa lesz a cég online irodai megoldásának. Korábban a Microsoft fizetős irodai csomagok dominanciáját sem ingyenes, sem online fronton nem fenyegette igazi kihívás. Úgy tűnik, viszont azzal, hogy a Microsoft is a „Cloud” alapú rendszereket kezdte favorizálni, valami megváltozott. Az iroda, ami eddig a Word-Excel-Powerpoint köré szerveződött, most igazi versenyhelyzetbe keveredett. A felhasználók egy része – talán a válság hatására – elkezdte használni az ingyenes, vagy olcsóbb irodai programokat. India pedig – 1 milliárd lakosra építve – kifejlesztette a saját online irodai megoldásait.

A ZoHo széles funkcionalitásáról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, akkor még, mint ismeretlen indiai fejlesztésként. Mostanra már átalakult a sokoldalú program Microsoftos besorolása. Ellenfél lett, s az interneten lassan mindenki az, aki online üzleti megoldásokban gondolkozik.

„Work online – ZoHo”, éneklik az indiaiak, ami tulajdonképpen viccesen hangzik, de videónak mégis komoly üzenete van. Ideje online gondolkodni, ahogy ezt a ZoHo marketingesei is teszik, és a másik konkurens, a Google birtokában levő videómegosztón kell kampányolni. Indiában biztos bejön a ZoHo videóklip, Európa és Amerika egyelőre nem figyel az internetes irodára, pedig érdemes lenne jobban megnézni, mit lehetne megtanulni a ZoHo fejlesztőitől.     

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.