Hirdetés
. Hirdetés

A falusi kisbolt és az e-pénztárgép

|

A Vodafone 3G-lefedettsége lehetővé teszi, hogy az eldugott országrészeken is működjön az M2M kommunikáció.

Hirdetés

A 2012-ben befejezett nagy hálózatmodernizációt követően továbbfejlesztette hálózatát a Vodafone. Az eredmény: 98,3 százalékos lakossági 3G mobilinternet-lefedettség; 165 új bázisállomás a határ menti, több mint 1000 fős települések lefedésére; közel 500 bázisállomás a szolgáltatás minőségének javítására, az adatátviteli sebesség növelésére (az elméleti 21 Mbit/s-os letöltési sebességről 42 Mbit/s-ra); több mint 200 új bázisállomás a beltéri lefedettség növelésére; gerinchálózati fejlesztések.

Az elmúlt időszak fejlesztései nagy mértékben hozzájárulnak a Vodafone M2M szolgáltatások piacán történő áttöréséhez. A fejlesztési eredmények az állami intézményi szektorban való térnyeréshez is jó alapot adtak. A Vodafone 2013 végén megnyerte a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság mobilszolgáltatásokra kiírt pályázatát, és a keretszerződés értelmében 2 éven át nyújthat mobilszolgáltatásokat több mint 640 hazai intézmény számára – hívta fel a figyelmet Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Az állami szektorban vannak intézmények, amelyekre nézve kötelező a keretszerődés, mások önkéntes alapon csatlakozhatnak. A mobiltársaság egyedi szolgáltatási szerződéseket köt; ezek rögzítik a szolgáltatások pontos feltételeit. Az első szerződést a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel (ide tartoznak a minisztériumok) rövidesen aláírják. Szintén a közeljövőben szerződnek a NAV-val, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel (kórházak), az Országos Rendőr-főkapitánysággal, a Honvédelmi Minisztériummal, a Magyar Államkincstárral és az Országos Mentőszolgálattal. Az első körben így közel 30 ezer új ügyfél kezdi el használni a Vodafone hálózatát.

A Vodafone világviszonylatban és a hazai piacon egyaránt fokozott hangsúlyt fektet az M2M kommunikációra. Globális partnerei között található például az Amazon, a TomTom és a BMW. Ez utóbbival a mobiltársaságnak exkluzív szerződése van, aminek értelmében minden új BMW előre beépített Vodafone SIM kártyával jön ki a gyárból, és így alkalmas az E-Call rendszer és különféle multimédiás tartalmak kezelésére.

A Vodafone által bevezetett Global SIM kártya, valamint a hozzá tartozó GDSP (Global Data Support Platform) lehetővé teszi, hogy a SIM-kártyákat az ügyfelek saját maguk menedzselhessék, illetve hogy azokat más mobilszolgáltatók hálózatában is használni lehessen. Magyarországon a Vodafone mind az elektronikus pénztárgépekben, mind az elektronikus útdíjrendszer használatához szükséges fedélzeti egységekben Global SIM kártyákat helyezett el. Az elmúlt időben végzett hálózatfejlesztések egyik fő célja, hogy az eldugott településeken, illetve országrészeken is működjön az M2M kommunikáció.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.