Hirdetés
. Hirdetés

A felhő operációs rendszere

|

A Microsoft frissíti IT-infrastruktúra-szoftvereit és fejlesztőeszközeit, hogy még szorosabban együttműködjenek a Windows Azure-alapú felhőszolgáltatásokkal. A Windows 8.1 is nagyobb támogatást ad a BYOD-programokhoz.

Hirdetés

A szolgáltatások és eszközök felé forduló szoftvercég június elején New Orleans-ban lezajlott, majd a hónap végén Madridban megismételt TechEd 2013 konferenciáján jelentette be a Windows Server 2012 R2, a System Center 2012 R2, a Visual Studio 2013 és az SQL Server 2014 megjelenését. A termékek június folyamán előzetesen elérhetővé is váltak, és az év végéig kereskedelmi forgalomba kerülnek az SQL Server 2014 kivételével, melynek kibocsátása a jövő év elejére várható.

 

Közös vonás a megújuló szoftvertermékekben, hogy mindegyikük együttműködik a Windows Azure-alapú felhőszolgáltatásokkal. A Windows Server 2012 R2 frissítése például még könnyebbé teszi az adatok, az alkalmazások és a Hyper-V virtuális gépek Windows Azure-alapú felhőbe másolását. Az operációs rendszer Storage Spaces Tiering funkciója a tárolók rétegezését is támogatni fogja hibrid környezetben, az adminisztrátorok így a gyakran használt adatokat gyors elérést biztosító eszközökön kezelhetik, míg az archív adatokat olcsóbb, lemezes vagy szalagos tárolókra helyezhetik.

Többek között költséghatékony biztonsági mentéshez és katasztrófatűrő megoldásokhoz rendelhetnek majd szabályokat a vállalatok a System Center 2012 R2-vel, amely a házon belül, illetve a felhőben futó Windows Server és Hyper-V virtuális gépek egységes felügyeletéhez ad eszközöket. A menedzsmentmegoldás frissítése az Android és az iOS-alapú eszközöket is kezeli, az adminisztrátorok rájuk is kiterjeszthetik a vállalati – vezetékes és vezeték nélküli – hálózat elérésének szabályait.

Az SQL Server 2014 szintén megkönnyíti majd az adatbázisok biztonsági mentését a felhőbe, és az online tranzakciók gépi memóriában történő feldolgozását is támogatni fogja – ezt a képességet a Microsoft Hekaton kódnéven fejleszti. A Visual Studio 2013 a fejlesztőknek is számos eszközt kínál az alkalmazások Windows Azure platformon történő teszteléséhez, ami nemcsak a tesztkörnyezetek létrehozását, hanem a terheléstesztek gyors és költséghatékony kivitelezését is lehetővé teszi.

Infrastruktúra-szoftvereinek frissítése mellett a Microsoft a Windows Azure felhőben hosztolt szolgáltatásait is bővítette. A TechEd közönsége például láthatta a Windows Azure BizTalk Services előzetesét, a szolgáltatásbusz (ESB) online változatát, és egy virtuális gépek futtatásához kínált új, percalapú számlázási modell működését.

Megújult az ugyancsak Windows Azure felhőben futó Intune is, a Microsoft IT-menedzsment szolgáltatása. Az Intune-t a cég eredetileg kis- és középvállalatoknak kínálta egyszerű, könnyen használható felügyeleti megoldásként, mostantól azonban a szolgáltatás nagyobb szerepet kap a BYOD-kezdeményezések támogatásában is, vállalatmérettől függetlenül.

A Windows Server R2, a System Center Configuration Manager R2 és a Windows Intune segítségével a vállalatok már az idei év végétől olyan hibrid környezetet alakíthatnak ki, amelyben nemcsak a Windows, hanem az iOS és az Android-alapú mobileszközöket is felügyelhetik. Miután regisztrálták saját tulajdonú mobilszámítógépüket, okostelefonjukat vagy táblagépüket a Windows Intune szolgáltatással, a munkavállalók egy portálról letölthetik a munkavégzéshez szükséges mobilalkalmazásokat, és a tűzfalon kívülről is hozzáférhetnek a vállalati rendszerekhez.

Ezt a lehetőséget a Microsoft a Windows 8.1 előzetesét futtató eszközökkel szemléltette, amelyek a Windows Server 2012 R2 új, Workplace Join nevű szolgáltatásán keresztül érték el a SharePoint vállalati portál munkaterületeit. Mint ismeretes, a Windows 8.1-ben a felhasználók határozott kívánságára visszatér a Start gomb és menü, amelyet a vállalatok nagymértékben testre szabhatnak, hogy megkönnyítsék az alkalmazások elérését mobileszközökről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.