Hirdetés
. Hirdetés

A formátumháború veszteségei

|

A versengés végeztével több mint 1,3 millió felhasználó járt pórul. Lehet, hogy a HD DVD-lejátszók csak ajtótámasznak lesznek jók?

Hirdetés

Nagy kérdés, hogy az ilyen lejátszók tulajdonosai vajon mit kezdenek készülékükkel, és hogy a Toshiba miként próbál majd megmaradni a HD-piacon. Azt már hivatalosan is közölték, hogy nem állnak át Blu-ray-alapú rendszerekre. Az utóbbi hónapokban a HD DVD vészesen elindult lefelé a lejtőn. A Warner és a további filmstúdiók, a Wal-Mart és a Netflix, valamint az egész HD-piac a Blu-ray-t részesítette előnyben. A HD DVD-t szárnyai alatt hordó Toshiba mindent megtett, hogy versenyképes maradjon a formátumháborúban: az ingyenesen házhoz szállított, és kiváltképp olcsó HD DVD-lejátszó mellé 7 filmet is ajándékba adtak.

Végül a Toshiba egy hivatalos sajtótájékoztató keretében is igazolta a hírt, hogy teljes mértékben leállították a HD DVD-lejátszók-és felvevők fejlesztését, gyártását, és piacon való forgalmazását. Ígéretük szerint azonban teljes körű támogatást nyújtanak azoknak, akik már vásároltak ilyen eszközt. Kérdés, hogy ezek a felhasználók vajon mit kezdenek majd készülékükkel?

A formátumháborúnak óriási veszteségei vannak. Világszerte 300 ezer olyan Xbox 360-at értékesítettek, amely képes HD DVD lejátszására. Ilyen meghajtóval ellátott PC-ből további 300 ezer darabot adtak el. Ami az asztali lejátszókat illeti, Amerikában 600 ezer példány talált gazdára, Európában 100 ezer HD DVD-lejátszót vettek, Japán pedig további 30 ezer darab megvásárlásával járult hozzá a HD DVD-tábor bővüléséhez.

? Nagy kérdés, hogy a Toshiba miként tevékenykedik tovább a HD-piacon? ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.