Hirdetés
. Hirdetés

A gazdasági helyzet ellenére is növekszik a Fujitsu

|

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott a Fujitsu Budapesten, Poros Gábor ügyvezető igazgató beszámolt a cég 2012-es eredményeiről, ismertette a jövőre vonatkozó elképzeléseket és több újdonságot is bemutatott.

Hirdetés

A válság körülményeire reagálva a Fujitsu Technology Solutions Kft. – igazodva a globális portfólió kialakítását megcélzó vállalati erőfeszítésekhez – erőforrásait fokozottan a gazdaságosan üzemeltethető vállalati IT-infrastruktúrák és szolgáltatások elterjesztésére összpontosította az egyszerű eszközeladások szinten tartása mellett - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére a vállalat számos szegmensben kimagasló értékesítési növekedést mutatott fel Magyarországon is. Bár a cég csak márciusban zárja le pénzügyi évét, a tavalyi esztendő azonos időszakához képest idén 130 százalékkal növelte nagyteljesítményű adattárolóinak forgalmát, 20 százalékkal az IT-szolgáltatásainak értékét és a mobileszköz értékesítését, valamint 11 százalékkal nőt x86-os szerverei iránt az érdeklődés. Az ügyvezető szerint elképzelhető, hogy március 31-éig akár 10 százalékos árbevétel-növekedést is elérhetnek.

Új IT-megoldások a hazai piacon

Poros Gábor a cég idei SAP vonatkozású projektjei közül külön kiemelte az Egis Gyógyszergyár Nyrt.-nél sikeresen megvalósított infrastruktúra-platformváltás projektet, melynek eredményeként az Egis az SAP verzióváltással párhuzamosan a Fujitsu SAP alkalmazási környezetekre optimalizált FlexFrame infrastruktúra megoldására állt át.

Mint mondta, a Fujitsu Technology Solutions Kft. a válság körülményei között is folytatja az új IT-megoldások hazai bevezetésére irányuló erőfeszítéseit. Meggyőződését egyebek között arra alapozza, hogy hazánkban a gazdálkodó szervezetek 2008 óta halogatják IT-eszközeik frissítését és új technológiák bevezetését. Az IT-infrastruktúrák többségében elavultak, költségesen üzemeltethetőek és egyre kevésbé felelnek meg a gyorsan változó gazdasági és biztonsági követelményeknek. Minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy a közszolgáltatásokat támogató informatikai szervezeteknél és a nagyvállalatoknál halaszthatatlanul megkezdjék a költségtakarékos működést és hatékonyságnövekedést kínáló új menedzselt szolgáltatások bevezetését.

A Fujitsunak bőséggel állnak rendelkezésre olyan technológiák, amelyek azonnali versenyképesség-javulást eredményeznek, valamint lehetővé teszik az informatikával összefüggő kiadások 30, de akár 50 százalékos csökkentését, miközben olcsóbbá, gyorsabbá és biztonságosabbá teszik a szervezet egészének működését. A Fujitsu Technology Solutions Kft. már az idén is több gazdasági szektorban lehetőséget kapott nagy szervezetek működési hatékonyságának növelésére innovatív megoldásai – dinamikus infrastruktúrák, SAP alkalmazásokra optimalizált megoldások, új szervergenerációk – révén.

managed_mobile
managed_mobile


Innovatív technológiák

A jelenlévők megismerhették a Palm Secure véna-alapú beléptetési rendszert, amit a régióban először Budapesten, a Nemzeti Innovációs Hivatalban telepítettek - itt nyár óta már 37.000 beléptetés történt. A Palm Secure a többi biometrikus azonosítással – ujjlenyomat, arc, hang és íriszfelismerés - szemben kényelmesebb, higiénikusabb, pontosabb, ráadásul az árát tekintve nem a felső, hanem inkább a középkategóriában helyezkedik el.

A BYOD trendnek köszönhetően az informatikai osztályoknak a saját készülékek tömkelegével kell megküzdeniük. Az ezekkel a mobil eszközökkel járó biztonsági kihívás leküzdésére fejlesztették ki a "managed mobile" szolgáltatást. A Fujitsu Technology Solutions Kft. külön anyagi ráfordítás nélküli szolgáltatásként garantálja a cég kommunikációs hálózatába bekapcsolt minden, akár a legeltérőbb platformon működő dolgozói mobil eszköz biztonságát, az adatok védelmét. Ez igaz arra az esetre is, ha az eszköz elveszne, vagy ellopnák.

Ezek után került sor néhány új, a nemrég megjelent Windows 8 operációs rendszert futtató eszköz bemutatására. A Fujitsu X Line az iparág első olyan homogén asztali számítástechnikai termékcsaládja, amely a jövő legalapvetőbb irodai számítástechnikai igényeit állítja a középpontba: az interaktív érintőképernyő használatot, az intelligens együttműködés támogatását, valamint a több platformon és eszközön átívelő, zavartalan felhasználói élményt. Az egységes megjelenésű PC-ket, vékony klienseket és kijelzőket tartalmazó X Line innovatív, a jövőre felkészített technológiákkal segít a munkahely átformálásán dolgozó vállalatoknak megújítani az asztali számítástechnikát.

A mobil üzleti felhasználóknak szánt STYLISTIC Q702 hibrid táblagép a billentyűzet nélküli tabletek által kínált kényelmes tartalomfogyasztást ötvözi az akkumulátort is tartalmazó, teljes méretű noteszgép-billentyűzettel. A nagy teljesítményű Fujitsu STYLISTIC Q572 teljes értékű 10,1 hüvelykes táblagép-rendszer, amely kiterjedt biztonsági jellemzőkkel (beépített ujjlenyomat-érzékelővel, SmartCard olvasóval és FDE titkosítással) rendelkezik. Az egész napos munkavégzést cserélhető akkumulátor támogatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.