Hirdetés
. Hirdetés

A Google birodalom visszavág

|

Aki azt gondolta, hogy a Google tétlenül nézi majd, hogy a keresőmotorok frontján a Microsoft és a Yahoo rámásszon a nyakára, az tévedett. Máris kipróbálható a cég új, gyorsabb, pontosabb keresőmotorja.

Hirdetés

Két héttel az után, hogy a Microsoft és a Yahoo vezetői aláírták a tíz évre szóló együttműködési megállapodásról szóló papírokat és boldogan vállon veregették egymást, illetve órákkal az után, hogy a Facebook megvásárolta a FriendFeelt és kipofozta a saját keresőmotorját, a Google bejelentette, hogy gyorsabb, még akkurátusabb keresőmotoron dolgozik.

 

Nem is a Google lenne, ha...
Hozzászokhattunk már ahhoz, hogy amire a Google azt mondja, hogy még béta állapotú, az jellemzően jobban működik, mint máshol a végleges termékek. Úgy fest, Google-ról magyarra fordítva a ?dolgozunk rajta? meg annyit tesz, hogy ?már működik, tessék kipróbálni?. Merthogy az új, homokozóba rekesztett (sandbox) motort bárki kipróbálhatja, ha ellátogat ide. A Google-nél érdekes módját találták ki a visszajelzések begyűjtésének, bár valamelyest eldugták a bejáratot. A felsorolt találatok alatt, az oldal legalján felbukkan egy ?Elégedetlen? Segítse szolgáltatásunk fejlesztését!? link.

 

Odafigyelnek a visszajelzésekre
A Google két vezetőmérnöke, Matt Cutts és Sitaram Iyer a Google Webmaster Central blogon így ír a fejlesztésről: ?Az elmúlt pár hónapban nagy csapat dolgozott a Google-nél egy titkos projekten: a Google webkereső következő generációjának architektúráján. Ez az első lépés a folyamatban, ami lehetővé teszi számunkra, hogy csökkentsük a méretét, növeljük az indexelés sebességét, pontosságát, még átfogóbbá tegyük és így tovább. Az új infrastruktúra megbúvik a motorháztető alatt, ami azt jelenti, hogy a legtöbb felhasználó nem vesz majd észre különbséget a keresési eredményekben. A webfejlesztők és a virtuóz felhasználók talán észlelnek majd pár eltérést, ezért nyitottunk egy fejlesztői próbaoldalt, hogy visszajelzéseket gyűjtsünk. Jelenleg csak arról szeretnénk visszajelzéseket, hogy milyen eltérések mutatkoznak a Google jelenlegi keresési eredményei és az új rendszer között. A magasabb szintű visszajelzések is érdekelnek minket, mint mondjuk Az ilyen és ilyen típusú oldalak magasabb, vagy alacsonyabb page ranket kapnak az új rendszerben, vagy Ez az oldal nem kéne, vagy be kéne, hogy kerüljön ebbe a keresésbe.? A mérnökök olvassák a visszajelzéseket, de nem válaszolnak rájuk.

 

 

Az óriás eddig sem aludt
Furcsának tűnhet, hogy a Google a nyár közepén, uborkaszezonban jelent be ilyen fejlesztést. Valószínűleg a Microsoft és a Yahoo együttműködésének július végi bejelentése volt az, ami miatt úgy érezték, hogy emlékeztetni kell mindenkit arra, hogy a keresőmotor-óriás nem szunnyad, és nemcsak meg akarja tartani 65 százalékos piaci részesedését, hanem növelni is szeretné azt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.