Hirdetés
. Hirdetés

A Google cáfol: Nem lesz operációs rendszer!

|

A pár napja felröppent pletykákat - melyek szerint a Google saját operációs rendszert készít, hogy ezzel kikerülve a Microsoft Windows használatáért fizetendő licenszdíjakat, olcsóbban építhessen számítógépeket - a Google cáfolta.

Hirdetés

"Az LA Times amerikai lapban közzétett információk tévesek." - mondta a Google szóvivője, majd hozzátette, vállalatuk a már meglévő partnereivel kíván a jövőben is együtt dolgozni. Mikor arról kérdezték, vannak-e terveik hardveres piaci szegmensekben terjeszkedni, a szóvivő nem adott egyértelmű választ.

Elemzők szerint a vállalat nem csak az olcsó PC-k szegmensére, hanem egyéb, otthoni hardveres és multimédia eszközök területére is próbál majd betörni. A közös vonás valószínűleg mindössze annyi, hogy a berendezések valamilyen formában kapcsolódhassanak egymáshoz és az internethez, hogy a tartalmakat meg tudják osztani.

Robert Cringeley, egy veterán piacelemző szerint a Google jelenleg valami olyan megoldáson dolgozik, amely a lehető legkülönfélébb eszközöket képes összekapcsolni. "Egy apró dobozra kell gondolni, amely minden számítógéphez, televízióhoz, zenelejátszó berendezéshez kapcsolódni tud. Mások szerint ez még túl korai. Szerintük egyelőre meg kellene maradnia a cégnek az online szolgáltatásoknál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.