Hirdetés
. Hirdetés

A Google egy zsák pénzt töm a Pythonba

|

A keresőóriás 350.000 dolláros támogatást ad a Python Software Foundationnak olyan fejlesztésekre, amelyek a Python ökoszisztéma biztonságát javítják.

Hirdetés

A Python nyelv kritikus fontosságú a Google Cloud, és így a Google Cloud felhasználói számára is, emellett a keresőóriás más termékeiben és szolgáltatásaiban is kiterjedten használja. Nem meglepő tehát, hogy a Google most 350.000 dolláros támogatásban részesít néhány Python Software Foundation (PSF) projektet, amelyek az ellátólánc biztonságát hivatottak javítani a Python ökoszisztémában.

Hirdetés

A PSF egy non-profit szervezet, amely a Phyton támogatására jött létre: ez a nyelv a legfrissebb felmérések szerint már a Javánál is népszerűbb. Nagyon kedvelik többek között az adattudósok, viszont a mobil és web appok fejlesztésében még mindig háttérbe szorult a JavaScript és a TypeScript mögött.

A Google több területen is támogatja PSF céljait, de mindezek közül talán a legfontosabb az, hogy állítsák meg a Phyton szoftverbővítményeinek hivatalos csomagkönyvtárán, a Python Package Indexen (PyPI) keresztül történő vírusterjesztést. Emellett az új fejlesztésekkel javítani akarják a Python magjának eszközeit és szolgáltatásait is.

A szoftverterjesztési ellátó láncok elleni támadások akkor kerültek reflektorfénybe, amikor vélhetőleg orosz támadók meghekkelték a nagyvállalati szoftvereket fejlesztő SolarWindset. A hackerek az Orion infrastruktúra-figyelő szoftver frissítését fertőzték meg, hogy hátsó ajtót nyissanak a megcélzott rendszereken.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.