Hirdetés
. Hirdetés

A Google előretört, a Bing megtorpant

|

2009 szeptemberében megtorpant a Bing térnyerése, a Yahoo! tovább csökkent, míg a Google tovább erősítette pozícióját a tengerentúli és a világszintű piacon egyaránt.

Hirdetés

A StatCounter online forgalomelemző cég legújabb jelentése szerint a Google keresője szeptemberben ismét erősödött, miközben a fő konkurensnek számító Yahoo! és a Microsoft nyáron bemutatott keresője, a Bing részesedése csökkent, az USA-ban és világszerte egyaránt. A Yahoo! 10,5 százalékról 9,4 százalékra, a Bing 9,5 százalékról 8,5 százalékra esett vissza augusztushoz képest, míg a Google a júliusi 77,8 százalékról szeptemberre 80 százalékra erősödött. A világszintű mérések hasonló tendenciát mutatnak, 4,8-4,4 százalék (Yahoo!), 3,6-3,3 százalék (Bing) mutatókkal, míg a Google itt továbbra is 90,5 százalékon teljesít. A StatCounter havonta 10 milliárd oldalletöltést vizsgál, a mostani felmérésben 4,6 milliárd keresőből érkező kattintást elemeztek 2008 és 2009 szeptembere között.

A Microsoft 2009 júniusában indította útjára a Live Search továbbfejlesztett és új arculattal ellátott változatát. A Bing kezdetben meglepően jó eredményeket ért el, ami részben a 100 millió dolláros reklámkampánynak, részben a keresési élmény részleges megújításának volt köszönhető. A Bing igyekszik a lehető legtöbb kapcsolódó pluszinformációt megjeleníteni egy keresés során, például az "MP3 player" kulcsszavakra a már megszokott találatok mellett feltünteti az MP3-lejátszókhoz kapcsolódó kép- és videotalálatokat - kattintást nem igénylő, automatikus előnézeti funkcióval -, a legjellemzőbb kapcsolódó kereséseket (pl. beszerezhető kiegészítők) és egyéb információkat. (A legtöbb extra funkció egyelőre csak a tengerentúlon érhető el.) Az otthoni felhasználók egy részének emellett szimpatikusabb a Bing kezdőlapja, amelyen minden nap gyönyörű fotók láthatók - természetesen ez is a marketing része.

A StatCounter munkatársa szerint a kezdeti piacnyerés után augusztus közepétől visszaesés tapasztalható a Microsoft keresője számára, míg más elemző cégek, mint a Nielsen, a comScore és a HitWise továbbra is növekedést prognosztizálnak a Bingnek, de konkrét számok csak később várhatók. A redmondiak a Yahoo!-val kötött megállapodásból is profitálhatnak, ennek hatása azonban csak később lesz érzékelhető.

Az eWeek cikke nyomán

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.