Hirdetés
. Hirdetés

A Google és a Facebook is a Twitter kérői között

|

Lapértesülések szerint alacsony szintű tárgyalások folynak a szolgáltatás felvásárlásáról. A vételi díj akár 10 milliárd dollár is lehet.

Hirdetés

A Wall Street Journal információi szerint a Twitter alacsony szintű tárgyalásokat folytat több céggel is egy lehetséges felvásárlásról. A kérők között van például a Facebook és a Google is, sőt korábbi hírek alapján a Microsoft nevének a felbukkanása sem lenne túl meglepő. A lap informátorainak beszámolója alapján azonban nem lehet még semmit sem tényként közölni, mivel a tárgyalások egyelőre sehova sem vezettek.

 

 



Érdekesség azonban, hogy jelenleg 8 és 10 milliárd közötti összegre becsülik a közösségi oldal értékét, azaz bárki akarja megvenni a csiripelő szolgáltatást, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Persze jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a Twitter vajon megér-e 10 milliárd dollárt! Főként, hogy legutóbb egy decemberi 200 milliós befektetés után ugyanis még csak 3,7 milliárd dollárra becsülték a szolgáltatás értékét, amelyhez képest a 10 milliárdos summa háromszoros növekedésnek felel meg. Ám azt sem szabad elfelejteni, hogy egyes elemzők már a decemberi becsléskor is azon véleményüknek adtak hangot, hogy a Twitter 6 milliárd dollárt is megérhet, amely összegtől a fentebb olvasható számok nincsenek túl messze.

A Wall Street Journal emellett emlékeztet rá, hogy a Facebook értékét nem is olyan rég becsülték fel 50 milliárd dollárra, a Groupon 6 milliárd dolláros vételi ajánlatot utasított el, míg az AOL a napokban 315 millió dollárért vásárolta fel a Huffington Postot, olyan összegért, amely a tízszer meghaladja a lap éves forgalmát. Tehát végső soron nem elképzelhetetlen a Twitter 10 milliárd dolláros értéke.

Ráadásul a Twitter dinamikusan növekszik. Legutóbb például a Super Bowl alatt egy újabb rekordnak örülhettek az üzemeltetői. Soha ilyen sokan nem csiripeltek még egy sportesemény során: a döntő  utolsó percében ugyanis 4064 új tweet született másodpercenként. Az abszolút rekord továbbra is a japán évfordulóhoz kötődik, amikor 6929 csiripelést írtak másodpercenként a Twitter felhasználói.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.