Hirdetés
. Hirdetés

A Google felhagy a kínai keresések átirányításával

|

A keresővállalat vezetői abban bíznak, hogy megtarthatják a cégnek az ázsiai országra vonatkozó tartalomszolgáltatói licencét.

Hirdetés

A Google leállította kínai keresőforgalmának Hongkongba történő átirányítását, hogy a kínai tisztviselőket megbékítve, továbbra is tartalomszolgáltatóként tevékenykedhessen az országban - jelentették be kedden a cég illetékesei.

A cég márciusban állította le időlegesen a korábban cenzúrázott Google.cn-t, az oldal forgalmát pedig egy hongkongi keresőmotorra, a Google.com.hk-ra irányították át. A cég akkor ?józan lépésnek" minősítette ezt az akciót, ám illetékesei hangsúlyozták, Kína bármikor blokkolhatja a területéről indított kereséseket.

Annak ellenére, hogy ezt sosem tették meg, a kínai illetékesek egyértelművé tették a Google számára, hogy ellenzik a fenti gyakorlatot, így a cég vezetői végül beleegyeztek abba, hogy felhagynak a keresések átirányításával.

?A kormányzat képviselőivel folytatott tárgyalások során egyértelműen kiderült, hogy elfogadhatatlannak tartják a keresések átirányítását - és amennyiben nem hagyunk fel ezzel, nem fogják megújítani a tartalomszolgáltatással kapcsolatos licencünket" - olvasható David Drummond, a vállalat egyik alelnökének blogposztjában.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.