Hirdetés
. Hirdetés

A Google lemásolta az Apple egyik legjobb szolgáltatását

|

A Nearby Share nagyjából ugyanazt tudja, amit az AirDrop az Apple világában: fájlokat tudunk vele megosztani az androidos eszközök között. Gyors, kényelmes, egyszerűen használható, és a terjesztését már meg is kezdte a Google.

Hirdetés

A Google egy új Android szolgáltatás terjesztését kezdte meg: a Nearby Share funkció az Apple AirDropjához hasonlít, és az eszközök közötti gyors, egyszerű tartalommegosztást segíti. Használatát hihetetlenül kényelmessé teszi, hogy automatikusan kiválasztja a megosztáshoz a legjobb protokolt, és az online, illetve offline megosztásra egyaránt módot ad.

Hirdetés

A Nearby Share terjesztése Google Pixel és Samsung készülékekre kezdődött meg, Android 6 operációs rendszertől fölfelé. Ha a felhasználó meg akar osztani egy fájlt, hivatkozást vagy képet, csak koppint az Android megosztás ikonján, és kiválasztja a lehetséges címzettet. A szolgáltatás felkínálja a címzettnek a lehetőséget, hogy fogadja vagy visszautasítsa a fájlt, és pozitív válasz esetén a Nearby Share automatikus eldönti, hogy Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC vagy egyenrangú wifi kapcsolatot használjon-e a megosztáshoz.  

A felhasználók választhatnak, hogy névtelenül szeretnék-e küldeni vagy fogadni a fájlokat. Adatvédelmi beállítások is tartoznak a szolgáltatáshoz, és így például elrejtőzhetünk a Nearby Share felhasználók elől, de azt is megoldhatjuk, hogy csak azok (vagy azok egy része) láthasson bennünket, akikkel kapcsolatban állunk.

A következő hetekben a Google más Android okostelefonokra is megkezdi a funkció terjesztését, de idővel megkapják a Chromebookok is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.