Hirdetés
. Hirdetés

A Google Maps teljesen megbízhatatlan?

|

Az indiai kormány szerint legfeljebb alkalmi turistáknak jó, komolyabb célokra hasznavehetetlen.

Hirdetés

A Google Maps a világ elsőszámú térképszolgáltatása, amit naponta milliárdnyi ember használ, de adatai India térképészeti hatósága, a Survey of India (SoI) szerint megbízhatatlanok és ellenőrizetlenek, emiatt az ország kormánya nem is alkalmazza őket.

A hatóság hiányolja a Google Maps hitelesítését. és illetékesük szerint a szolgáltatás maximum arra jó, hogy egy parkot vagy éttermet megtaláljunk egy idegen városban. De ha egy új csatorna vagy vasúti pálya nyomvonalának kijelölése a feladat, ennél sokkal pontosabb mérnöki adatokra van szükség.

A Google ugyanakkor nincs könnyű helyzetben, hogy megfeleljen a térségben lévő országok igényeinek, mert ezek sokszor egymásnak is ellentmondanak. Nemrégiben például a kambodzsai és indiai határvonal megrajzolása váltott ki parázs vitákat.

Miután a pontatlan információk miatt mindkét oldalról kritikák érték, a Google végül azzal vágta el a gordiuszi csomót, hogy két Google Maps változatot készített: mindkét kormány szája íze szerint egyet-egyet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.