Hirdetés
. Hirdetés

A Google nyert, megmenekül az Android!

|

A Google nem bűnös a Java technológiák eltulajdonításában, de lehet, hogy az esküdtszék az, tájékozatlanságban?

Hirdetés

Már 2010 óta folyik polgári szabadalmi per az Oracle és a Google között. A nagyok mindig marakodnak, de ez az ügy különös jelentőséggel bír az Android mobiltelefonos operációs rendszer jövőjét illetően, az Oracle szerint ugyanis a Google jogtalanul használta az Oracle egy Java technológiáját az Android fejlesztésében.

 

 

Az első fordulót az Oracle nyerte meg, de most a bíróság végül ártatlannak mondta ki a Google-t. Az Android közösség fellélegezhet, ha az Oracle nyer, annak konkrét várható következményei ugyan nem ismertek – a Google anyagi veszteségén túl –, de annyi biztos, hogy csapás lett volna az Android szabadalomkészletére.

 

A ComputerWorld cikkében kitér a részletekre és a beszámolót olvasva a technikai szakzsargonnal kapcsolatban felmerült bennünk a kérdés, hogy vajon mennyire tekinthető egy laikusokból álló esküdtszék, laikus ügyvédek és laikus bíró szolgáltatta ítélet helytállónak egy kifejezetten technológiai vonatkozású perben? Hadd ne válaszoljunk saját kérdésünkre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.