Hirdetés
. Hirdetés

A Google-t támadja a Xerox

|

Szabadalomsértés miatt keresetet nyújtott be a Xerox a Google, a YouTube és a Yahoo ellen.

Hirdetés

Múlt hét pénteken keresetet nyújtott be a Xerox a delaware-i bíróságon a Google, a Yahoo és a YouTube ellen, mivel azok álláspontjuk szerint megsértették két szabadalmukat. A dokumentum-menedzsment és szolgáltató vállalat által benyújtott perirat alapján a Google az AdWords és az AdSense megoldásainál, míg a Yahoo a Search Marketing, a Publisher Network és a Y!Q keresőjénél alkalmazta a Xerox 2001. december 5-én benyújtott US 6,778,979 B2-es szabadalmát, amely az automatikusan generált lekérdezések módját írja le.

 

 

per-szabadalom.jpg


E mellett egy másik szabadalmuk miatt is pereskednek. Utóbbi a különböző forrásokból származó információk feldolgozásának metódusát írja le, melyet a Xerox elmondása alapján a Google Maps, a Google Video, a Yahoo Shopping és a YouTube is használja. Jogsértő módon szerintük.

"Már egy ideje párbeszédet folytattunk a Google és a Yahoo képviselőivel e szabadalmak felhasználásáról. Bármiféle eredmény nélkül. Így úgy gondoltuk, a peren kívül nincs más lehetőségünk arra, hogy érvényesítsük szellemi tulajdonunk védelmét" - nyilatkozta a CNN kérdésére Bill McKee, a Xerox szóvivője.

"Álláspontunk szerint ezeknek a vádaknak nincsen semmiféle alapjuk, és ezt a bíróságon is bizonyítani fogjuk" - reagált a keresetre Catherine Lacavera, a Google képviseletében. "Yahoo nem hiszi, hogy szabadalmat sértett volna. Küzdeni fogunk a perben" - tette hozzá később Dana Lengkeek a Yahoo vezető kommunikációs tanácsadója.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.