Hirdetés
. Hirdetés

A Google végül behódolt Kínának

|

A kínai felhasználók elsőként újra a Google cenzúrázott oldalával fognak találkozni.

Hirdetés

Az év elején hatalmas sajtóvisszhangot kapott a Google és Kína közötti pengeváltás, mikor a keresőcég az ázsiai országból érkező hacker-támadásokat követően bejelentette: nem hajlandó a továbbiakban cenzúrázni a kínai kereséseket. A gyakorlatban ezt egy átirányítással oldották meg, a Google.cn látogatóit automatikusan átterelve a nem cenzúrázott, hongkongi keresőre.

 

 



A Google harcias hevülete azonban a jelek szerint június végére eltűnt, mivel David Drummond a keresőcég jogi képviselője egy blogbejegyzésben bejelentette, hogy a kínai kormányzat felháborodása és a tervezett ellenlépések miatt megszüntetik az automatikus átirányítást. Helyette a kínai szárazföldről érkező látogatók a cenzúrázott keresőhöz fognak érkezni, ahonnan lehetőségük lesz áttérni a hongkongi szerverre. Feltéve, ha figyelembe veszik a lentebb erre figyelmeztető hivatkozást.

A tervezett ellenlépések egyébként meglehetősen kemények lettek volna, mivel a kínai kormányzat az átirányítás miatt azzal fenyegette meg a Google-t, hogy nem hosszabbítja meg a június 30-án lejáró ICP (Internet Content Provider) licencét. Ennek következtében elsötétült volna a Google kínai oldala, s így értékes piacot veszítettek volna el. "Az elkövetkező napokban teljesen felhagyunk az átirányítással, a Google új kínai főoldalát kínálva a felhasználóknak. Ezzel párhuzamosan újra elküldtük az ICP licenc megújulási kérelmünket az új szemléletünk jegyében" - írja David Drummond.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.