Hirdetés
. Hirdetés

A hackerek rászálltak az Intelre

|

Egyre több informatikai nagyvállalatot támadnak a hackerek. Friss hírek szerint az Intel is célponttá vált.

Hirdetés

Az Intel megerősítette azokat a híreket, amelyek arról szóltak, hogy a cég sem maradt ki az olyan típusú, nagyszabású támadásokból, amelyek az utóbbi időszakban meglehetősen nagy port kavartak. Az események láncolata akkor vette kezdetét, amikor a Google bejelentette, hogy a rendszereit egy külső, Kínából kezdeményezett támadás érte. Nem sokkal később arra is fény derült, hogy ez a nagyszabású incidens a Google mellett legalább további harminc nagyvállalatot érintett. Ezek között informatikai cégek is voltak, hiszen például az Adobe, a Juniper Networks és a Symantec is a célpontok közé tartozott. Ezen biztonsági események egyik mozgatórugója egy Internet Explorerben felfedezett - azóta a Microsoft által már soron kívül orvosolt - sérülékenység volt.

A Google-féle ügy januári nyilvánosságra kerülésekor az Intel nem szerepelt azon a listán, amely a célkeresztbe került vállalatok nevét tartalmazta. Ennek ellenére a napokban mégis olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Google rendszereit sújtó incidensekkel egy időben az Intel infrastruktúráját is kiszemelték maguknak a támadók, akik szorgalmasan próbálkoztak a hekkeléssel. Az Intel mindezt megerősítette.

Természetesen az Intelnek - hasonlóan a többi nagyvállalathoz - folyamatosan szembe kell néznie a számítógépes bűnözők támadásaival. Ezek célja lehet ipari kémkedés, "egyszerű" hekker akció, de egy jelentés szerint nem ritka, hogy maguk a végfelhasználók próbálnak kárt okozni.

Az Intel az alvilági akciókkal kapcsolatban egyelőre csak annyit közölt, hogy azok idén januárban következtek be. Arról azonban nem kívánt beszámolni, hogy az incidensek végül okoztak-e tényleges károkat, és hozzájárultak-e bizalmas valamint titkos adatok kiszivárgásához. "Az információinkat annyira bizalmasan kezeljük, amennyire csak lehetséges." - vázolta a helyzetet nem túl bőbeszédűen Chuck Mulloy, az Intel szóvivője. Majd hozzátette, hogy az Intelt ért támadásoknak semmi köze sincs a Google esetében bekövetkezett incidensekhez. A szóvivő szerint az időbeli egybeesés csak a véletlen műve.


A hír a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.