Hirdetés
. Hirdetés

A HDT megvette a GTS-Datanet VSAT részlegét

|

A GTS-Datanet Távközlési Kft. eladta műholdas adatátviteli (VSAT) tevékenységét az Antenna Hungáriához tartozó Hungaro DigiTelnek (HDT).

Hirdetés

Az Antenna Hungária 55,4 százalékos tulajdonában álló Hungaro DigiTel nem csak az eszközöket vette meg, hanem az ügyfélszerződéseket is. A GTS-Datanet anyavállalata, a GTS Central Europe a régió más országaiban nem kínál műholdas adatátviteli szolgáltatást, és a csoport portfóliójának egységesítése miatt döntött úgy, hogy megválik VSAT tevékenységétől. A felvásárlásról szóló közlemény szerint a HDT a tranzakcióval nemcsak a magyar műholdas adatátviteli piac legnagyobb szereplőjévé, hanem Európa egyik legmeghatározóbb VSAT szolgáltatójává vált, az eddig üzemeltetett 3 ezer VSAT végpont száma másfélszeresére növekedett.

A közlemény kitér rá, hogy a tranzakció részét képezi a csoport távközlési stratégiájának: a hangsúly az Antenna Hungária üzleti partnereknek nyújtott távközlési szolgáltatás-portfólió bővítésén és a csoport piaci részesedésének további növelésén van.

A vételárat a felek üzleti titokként kezelik, és nem hozták nyilvánosságra.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.