Hirdetés
. Hirdetés

A HP 3D nyomtatói mindent megváltoztatnak

|

A 2016-ban megjelenő nyomtatók a HP szerint új ipari forradalmat fognak kirobbantani.

Hirdetés

A HP még az idén piacra dobja első 3D nyomtatóit, jelentette be a cég egyik vezetője, Cathie Lesjak.  Az új nyomtatókat a vállalkozásoknak szánják, amelyek olcsón, házon belül tudják velük legyártani termékeik alkatrészeit, és kiterjedt raktárkészletet sem kell fenntartaniuk, mert szükség esetén bármikor új alkatrészeket nyomtathatnak.

A 3D nyomtatás egyre elterjedtebb az iparban. A NASA már rakétamotort készít ilyen technikával, egyes cégek pedig autóalkatrészeteket és orvosi eszközöket nyomtatnak 3D-ben. Erre a trendre csatlakoznak rá a HP új nyomtatói, amelyek az úgynevezett többsugaras technológiát használják. A nyomtatás során a nyomtatófej folyékony anyagot fecskendez ki, ami hő hatására megszilárdul, a forma véglegesítését pedig egy másik anyag végzi. A nyomtatási eljárás több lépcsőben zajlik, a fázisok újra és újra ismétlődnek.

A HP azt tervezi, hogy átfogó eszköztárat biztosít 3D nyomtatóihoz. A felhasználók a Sprout asztali gépeken tervezhetik és módosíthatják a 3D objektumokat,  és a netről letöltött terveket is kinyomtathatnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.