Hirdetés
. Hirdetés

A HTC 300 millió dollárt fizet az S3 Graphics-ért

|

A chipgyártó felvásárlásával a cég 235 különböző szabványt szerezhet meg, köztük olyanokat is, amelyek révén előnybe kerülhet a rivális Apple-lel folytatott perben.

Hirdetés

S3 Graphics
S3 Graphics

A High Tech Computer (HTC) kedden jelentette be, hogy 300 millió dollárért felvásárolja a grafikus chipek fejlesztésével foglalkozó S3 Graphics-t. Az okostelefongyártó elsősorban szabványportfóliója bővítése miatt döntött az akvizíció mellett. A tranzakció révén a HTC 235 szabványra teheti rá a kezét, számos, a grafikus megjelenítéssel kapcsolatos technológia jogai is a birtokukba kerülnek.

„Az S3 Graphics szabványai jelentős mértékben hozzájárulhatnak a HTC futó multimédiás fejlesztéseihez" - indokolta a döntést Peter Chou, a HTC vezérigazgatója.

A szakértők szerint a szabványok nem csak a tervezett fejlesztések miatt lehetnek fontosak a HTC számára. A kérdéses technológiák ugyanis több, a konkurens gyártók ellen indított per alapjául szolgálnak, és megszerzésük révén a cég a jövőben hatékonyan védekezhet majd a hasonló jogi viták során.

„Az okostelefon és tabletpiac szereplői egyre több szabadalmi pert indítanak" - nyilatkozta Laura Chen, a PNB Paribas elemzője. „Az S3-nak számos szabadalom van a birtokában, amelyek jó alkupozíciót jelenthetnek a HTC-nek az egyre erősödő piaci versenyben."

Az Egyesült Államok kereskedelmi felügyelete (U.S. International Trade Commission, ITC) július elsején kihirdetett határozatában kimondta, hogy az Apple két, az S3 Graphics birtokában lévő szabadalmat is megsértett. E. James Gildea bíró szerint a gyártó a 6,658,146 és a 6,683,978 szabadalmi számon bejegyzett technológiákkal élt vissza.

Az Apple és a HTC több alkalommal is szabadalmi jogvitába keveredett egymással: előbbi tavaly márciusban nem kevesebb, mint húsz iPhone-szabadalom megsértése miatt perelte be a HTC-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.