Hirdetés
. Hirdetés

A HTCC cégei az Invitelbe olvadtak

|

Az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. hivatalos elnevezése az átalakulást követően Invitel Távközlési Zrt. lett.

Hirdetés

A Hungarian Telephone and Cable Corporation (HTCC) cégcsoport vállalkozásai január elsejei hatállyal olvadtak be az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt.-be. Az átalakulás eredményeként az Inivtel Távközlési Zrt.-be olvadt a Hungarotel Zrt., a Pantel Kft., a HTCC Kft., a V-holding Zrt. és az Euroweb Zrt. A cégjogi változásokról a társaság szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t. A Pantel Technocom Kft. önálló szolgáltató maradt, cégneve azonban Invitel Technocom Távközlési Kft.-re változott. A cég továbbra is a cégcsoport önálló jogi egységként működő tagja marad, a társaság elsősorban a Mol Nyrt. számára nyújt távközlési szolgáltatásokat.

A Gazdasági Versenyhivatal 2007. októberben jóváhagyta, hogy az Invitel Zrt. megvásárolhassa a Tele2 Magyarország Kft.-t. A cégnevek csoporton belüli egységesítésének részeként a Tele2 Kft. már októbertől Invitel Telecom Kft. néven működik.

A csoport több mint 1,1 millió ügyfelének nyújt hang-, adat- és internet szolgáltatást nem csak a magyarországi, hanem a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon. Az egyesült államokbeli HTCC tulajdonában álló magyarországi társaságok alkotják az ország második legnagyobb vezetékes távközlési és szélessávú internet szolgáltatói csoportját.

A cégjogi eljárás eredményeképpen az Invitel Távközlési Zrt. valamennyi beolvadó társaságnak jogutódjává válik, így a változás nem érinti ezeknek a vállalatoknak a meglévő előfizetői, valamint egyéb partneri és szerződéses jogviszonyait.

(MTI)
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.