Hirdetés
. Hirdetés

A Huawei oroszlánként védi a mobilozók adatait

|

A Huawei alapítója, Ren Zhengfei szerint cége adatkezelési politikája az Apple-ére hasonlít.

Hirdetés

Hirdetés

A Huawei alapítója, Ren Zhengfei szerint cége adatkezelési politikájának kialakításakor azt az Apple-t tekintették modellnek, amely saját kormányával is keményen szembeszállt, amikor az egy nyomozás kapcsán hozzáférést szeretett volna kicsikarni bizonyos felhasználói adatokhoz.

A Financial Timesnak adott interjúban Zhengfei arról beszélt, hogy sem eddig, sem ezután nem adnak ki semmiféle adatot a kínai kormánynak. És nem csupán elvi okokból: ha egyszer is engednének a kérésnek, az Egyesült Államok gondoskodna róla, hogy az eset híre az egész világon elterjedjen, és ez olyan mértékű bizalomvesztéshez vezetne a cég termékeivel szemben, ami a Huawei végét jelentené, ő személyesen pedig belehalna az ügybe.

A Huaweit gyakran vádolják azzal, hogy a kínai kormánynak kémkedik, Zhengfei szerint azonban a távközlési szolgáltatók jóval több információval rendelkeznek fogyasztóikról, mint a Huawei.

A szolgáltatók ugyanis minden felhasználót nyomon követnek, máskülönben nem tudnák végezni munkájukat. A Huawei ezzel szemben nem végez nyomkövetést, állítja az interjúban a Huawei-alapító.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.