Hirdetés
. Hirdetés

A kábelbarát

|

Olyan eszközt találtunk, amelynek biztosan hasznát vehetik a szervizek, és az Ethernet hálózatot fenntartó rendszergazdák is értékelhetik.

Hirdetés

A különböző kábelhibák igencsak megkeseríthetik az ember életét, mert a rossz érintkezésű, szakadozó drótokat nagyon nehéz lefülelni, hiszen néha produkálják a hibát, néha meg nem. Az Ethernet hálózatok építőinek ezért egyenesen kötelező felszerelés egy kábelvizsgáló eszköz, valami hasonló, mint a König Computer CMP-RCT1.

A kis fehéreszzürke doboz négyféle kábellel boldogul, mégpedig az Ethernet hálózatok RJ-45 csatlakozós UTP/STP kábeleit, a telefonhálózatok RJ-11 csatlakozós vezetékeit, az USB kábeleket, illetve a BNC csatlakozós koaxiális kábeleket képes diagnosztizálni. Ötféle hibát észlel: ha egyáltalán nincs csatlakozás, ha rövidzárral találkozik, ha egy-egy ér nem csatlakozik megfelelően, és a rosszul bekötött ereket, illetve USB kábeleknél az árnyékolás hibáit is lefüleli. Ezen kívül képes különbséget tenni az úgynevezett "crosswire" vagy "crosslink" és a "patch" kábelek között is, és az előbbiek hibáit is meg tudja keresni. A hibákról ledek és sípolás segítségével értesíti a felhasználóját, akinek mindössze egyetlen gomb lenyomásával kell életre keltenie az eszközt. Az éltető energiát 9 voltos telep szolgáltatja.

"Kissé" körülményes lenne letesztelni egy falba kihúzott vezetéket, hogyha az RCT1 csatlakozói egyszerűen a doboz oldalán sorakoznának. Ezért egy kis modul leválasztható az oldaláról, egy-egy USB, RJ-11 és RJ-45 aljzattal. A koaxiális BNC csatlakozó máshol található, de erre jó ok van, hiszen ennél a fajta kábelnél egy 50 ohmos lezáró - szintén mellékelve és az elemtartóba rejtve - szükségeltetik a vizsgálathoz. A maximális kábelhossz, melyet a készülék képes áthidalni, 1,8 kilométer.

A CMP-RCT1 számos helyen nagyon jó szolgálatot tehet. Egyszerű kezelni, kicsi, könnyű és megfizethető. Kell ennél több?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.