Hirdetés
. Hirdetés

A kalózkópiák ellenére rekord az Üvegtigris 2

|

Mint nemrég hírt adtunk róla, az Üvegtigris 2 című magyar film kópiái már hetekkel a mozi-premier előtt felkerültek kalóz fájlcserélő hálózatokra. A filmesek megnyugodhattak: még a nagy számú letöltés sem gátolta meg, hogy az egyik legnagyobb mozis kasszasikerré váljon az alkotás.

Hirdetés

Nemrég nagy port kavart az a hír, mely szerint több tízezerre becsülték az illegálisan letöltött Üvegtigris 2 kópiákat. Még nagyobb volt a megdöbbenés, amikor kiderült, a letölthető videók képanyaga szinte DVD minőségűre sikerült, csupán a hang hagyott némi kívánnivalót maga után.

A film készítői így joggal félhettek attól, hogy a mozikba már jóval kevesebb néző jut el, és így a mindennemű támogatás nélkül készített film "üzleti mérlege" nem lesz túlzottan kedvező.

Most megnyugodhattak a filmesek és a hozzájuk kapcsolódó befektetők is: a január 19-étől vetített filmet négy napon belül százhúszezren nézték meg, mely egyértelmű rekordnak számít magyar film esetében, de számos híres nemzetközi alkotás magyar változatát is felülmúlta ez a nézőszám. Az eddigi nézőcsúcsot magyar filmek közül a Miniszter félrelép tartotta, amelyre ugyanennyi idő alatt 50 ezren váltottak jegyet.

A készítők és a szakértők szerint is azt jelzi az eset, hogy az internetes kalózkodás ugyan bizonyára nem helyes cselekedet, de valószínűleg többeknél az eddigi elképzelésekkel ellenkező hatást vált ki: ahelyett, hogy nem mennének el a moziba, mivel már látták a filmet a számítógépen, mégis kíváncsiak maradnak a végleges, "nagyképernyős" változatra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.