Hirdetés
. Hirdetés

A Kalózpárt beszólna

|

A hazai filecserélők érdekeit védené a legújabb politikai erő – az LMP – segítségével a magyar kalózpárt.

Hirdetés

Az internetes közösségek erejére támaszkodó Lehet más a Politika, kampányának részévé emelte a szerzői jogok és a szabad letöltés kérdését. A FaceBookon körbe küldött levelükben a kalózokkal való hajózásra szólítják fel az internetes közösségek tagjait. A felhívás célja alapvetően egy új szervezet – a hazai kalózpárt – weboldalának népszerűsítése.

A kalózpárt.org oldalán számos célkitűzéssel és sok – már korábbról ismert vitatott szerzői jogi – problémával találkozhat az odalátogató. A meglepetést tulajdonképpen nem az oldal megszületése okozta, hanem inkább az, hogy a vitába immár a politika is beleszól.

Az internetes kommunikáció és kampány persze tudjuk, hogy már Obamánál is bejött, bár a hazai – más országokban küzdő - kalózok hajója azért igen viharos vizeken imbolyog. A Piratebay elsüllyedése után nagy politikai ambíciókat nem támasztanék egy politikai párt helyében, a kalózok támogatásának megítélésével kapcsolatban.

A kalózpárt közleménye és az LMP véleménye nagyjából egységesnek látszik a szerzői jogi és filecserélési kérdésekben, Igazán az egész oldal a hazai legalizálás melletti állásfoglalás. Az oldalon megfogalmazott célok szerint az LMP eltörölné az úgynevezett üres adathordozó jogdíjat is. A kalózpárt oldala ismét érdekes próbálkozás a közösségi oldalak kommunikációs erejének kihasználásra. A Facebook rajongók száma - a kérdés aktualitását mutatva - pillanatok alatt ugrott 100 fölé. Kérdés, hogy a másik oldal szakértői használják-e az internet ezen oldalait, s hogy kialakul-e a korábbi viták nyomán bármi haladás a kicsit becsontosodott hazai hivatalos álláspontban.

A kalózpárt.org úgy tűnik beszólna, ha az LMP beleszólhatna a elkövetkező évek politikai döntéseibe.  

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.