Hirdetés
. Hirdetés

A Kapsch a mogyoródi Don Bosco óvodát támogatja

|

A Kapsch társadalmi felelősségvállalása fókuszában Magyarországon az oktatás és az egészségügy áll. Legutóbbi együttműködésük eredményeként a mogyoródi Don Bosco Óvoda átépítését támogatták, az ünnepélyes avatáson a Computerworld szerkesztősége is részt vett.

Hirdetés

Hosszabb távú együttműködés kezdődött a Kapsch és a Jugend Eine Welt között. Az osztrák székhelyű nemzetközi non-profit segélyszervezet fő célja az ifjúság támogatása nemzeti és nemzetközi szinteken, a fenntartható fejlődést szem előtt tartva. Közös munkájuk Magyarországon indult, ahol a Kapsch a mogyoródi Don Bosco óvoda átépítéséhez nyújtott anyagi segítséget, annak érdekében, hogy az oktatás-nevelés támogatásával egyenlő esélyeket lehessen biztosítani a nehezebb körülmények között élő gyermekek számára itthon is.

Hirdetés

Az óvoda eddig csupán egyetlen, vegyes célokat szolgáló nagyteremmel rendelkezett. Az átépítéssel a gyerekek végre kifejezetten az ő testi fejlődésüket szolgáló helyiséget vehetnek birtokba. „Az új tornateremmel régi vágyunk és egyben az erre vonatkozó EU-direktíva is teljesült, így az óvodások számára magasabb színvonalon, változatosabb mozgási lehetőségeket tudunk biztosítani”– nyilatkozta Varga Györgyné, az óvoda vezetője.

Ám a CSR-lista ennél jóval hosszabb, mivel a Kapsch kiemelt feladatának tekinti az oktatás és az egészségügy támogatását Magyarországon. Számos gyermek-egészségügyi alapítványt támogatnak, anyagi segítséget nyújtottak a sziráki általános iskola újjáépítéséhez, a kolontári általános iskolának pedig informatikai eszközöket adományoztak. „A következő generációk szellemi és testi fejlődéséhez - a képzett és elkötelezett pedagógusok mellett - nagy szükség van a megfelelő infrastrukturális feltételek biztosítására is. A Kapsch ebben tud és szeretne a jövőben is segíteni” – nyilatkozta Fülöp István, a Kapsch CarrierCom Kft. ügyvezető igazgatója.

A jó hír, hogy a közös jótékonysági munka hazánkban és világszerte egyaránt folytatódik a következő években.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.