Hirdetés
. Hirdetés

A karácsonyi időszakban az okostelefon lesz a sikeres üzlet kulcsa

|

A Webnode újabb ingyenes mobil sablonokkal támogatja 15 millió felhasználóját.

Hirdetés

Köztudott, hogy mindenki az ünnep előtt vásárol a legtöbbet. Érdemes tehát ehhez mérten tervezni a vállalkozások költségkeretét az eladások maximalizálása érdekében. A karácsony közeledtével a mobileszközökre optimalizált webhelyek szerezhetik a legtöbb vásárlót, mivel a növekvő számú, internet-hozzáféréssel rendelkező mobil eszközök (telefonok és tabletek) révén megváltozott a weboldalak böngészésének helye és módja.

A magyarok már 34%-a rendelkezik okostelefonnal, 10-ből 6 ember pedig nem is indul el otthonról nélküle. A felhasználók több, mint fele otthonról keres termékeket és szolgáltatásokat, látogat honlapokat, ezért nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy a vállalkozók már akkor befolyásolják vásárlóik döntését, mielőtt elhagynák a lakást.

Hirdetés

A Google „Mobile Planet" tanulmánya szerint a vállalatok stratégiájának fontos részévé vált a mobil technológia. Így élhetnek a lehetőséggel, hogy interakcióba lépjenek új fogyasztókkal, akikkel állandó kapcsolatot tarthatnak fenn.

A legújabb eredmények azt mutatják, hogy a magyar lakosság több, mint fele lép fel naponta az internetre okostelefonján. Ezen kívül a felhasználók mintegy fele végez keresést weboldalakra okostelefonján napi szinten, 82% okostelefon-használó keres már helyi információkat. Az esetek felében a keresést aktív cselekvés követi: a felhasználók terméket vásárolnak, vagy felveszik a kapcsolatot a vállalkozással. Itt nyílik nagyszerű alkalom arra, hogy a vállalkozások összekössék weboldalaikat az okostelefonokkal azáltal, hogy mobil verzióra szabott websablont alkalmaznak. Ebben rejlik az úgynevezett reszponzív websablonok előnye, melyek ugyan olyan felhasználói élményt nyújtanak okostelefonokon is, mint egy laptopon. Ezek, valamint a mobil sablonok nélkül a weboldal rendezetlenül jelenik meg a mobil eszközökön.

A Webnode új, ingyenes, mobil verziós websablonokkal támogatja a kis- és középvállalkozásokat az új piaci lehetőségek kihasználásában. Az idén közzétett, több, mint 100 reszponzív és kifejezetten okostelefonra kifejlesztett sablonokkal gyorsan hozzáférhetünk az oldalinformációkhoz, valamint fejlődött a Google térkép, videók, űrlapok és más minialkalmazások teljesítménye és integrációja is.

A reklámok megjelenítése egy másik lehetőség, melyet érdemes megfontolni, mivel sok webmesternek jelentős bevételi forrást jelentenek. A tanulmány szerint a hirdetések megtekintése után az adott termékkel kapcsolatos keresések aránya egyre magasabb az okostelefonokon és tableteken. Ezeken az eszközökön 10-ből 8 felhasználó veszi észre a mobilhirdetéseket.

A felhasználók könnyedén össze tudják hasonlítani a termékek árait az okostelefonra szabott weboldalakon. Emellett hozzászólásokat és ajánlásokat olvashatnak, informálódhatnak ajándékutalványokról és leértékelésekről, továbbá az üzlet pontos helye és nyitvatartási ideje is gyorsan elérhető ilyen módon.

További előnye a reszponzív websablonoknak, hogy segítenek a vállalkozások kapcsolati körének bővítésében, mivel a sablonok kialakítása szembetűnővé teszi a telefonszámokat és e-mail címeket. Egyetlen érintés az elérhetőségekre, és az okostelefonok felkínálják a lehetőséget a telefonos vagy e-mail megkeresésre, így felgyorsul a kapcsolatfelvétel folyamata.

Vit Vrba, a Webnode alapítója májusban bejelentette, hogy felhasználóinak száma elérte a 10 milliót, hat hónappal később ez a szám 50%-kal nőtt, így jelenleg eléri a 15 milliót. Ebből a magyar felhasználók száma 300 000-re tehető.

Hozzátette: „Egyre jelentősebbé válik a helyi információk keresése a mobil eszközökön. Mi ehhez ingyenesen szolgáltatjuk a websablonokat felhasználóink számára, hogy minél nagyobb üzleti előnyre tegyenek szert”.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.