Hirdetés
. Hirdetés

A King Crimson agya írja a Windows Vista zenéjét

|

A 2006 végén megjelenő új Windows operációs rendszer egyik alappillére a multimédia, az igényes felhasználói felület - ezrt próbálja sugallni a Microsoft többek között azzal, hogy nem kisebb nevet kért meg a Vista zenéjének megkomponálására, mint Robert Fripp, a progresszív zene egyik atyja.

Hirdetés

Robert Fripp a King Crimson gitárosaként vált a világ egyik leginvenciózusabb zenészévé. Az angol gitáros hangszeres művészként és zeneszerzőként is maradandó mérföldköveket alkotott, a jazz és rock határmezsgyéjén megszületett progresszív rockzene egyik alappillére lett. Fő zenekara mellett többek között Brian Eno, Peter Gabriel és David Bowie lemezein működött közre.

A Microsoft most felkérte a zenészt arra, hogy komponálja meg és rögzítse stúdióban a Vista nyitó és záró zenéjét, valamint egyéb kisebb zenei betéteket és effekteket. Fripp hetekig a nagyvállalat redmondi székhelyén ötletelt együtt a szoftver fejlesztőivel, most pedig stúdiójában folytatja a munkát. A Microsoft fejlesztők Channel 9 nevű oldaláról letölthető egy wmv formátumú videó is, melyen Fripp látható munka közben - többek között a Windowsban használandó hangok jellegéről tart bemutatót. A hírek szerint a zenék már nyár elejéig elkészülnek, de nem valószínű, hogy a végleges Vista megjelenéséig hallhatunk belőlük részleteket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.