Hirdetés
. Hirdetés

A legfrissebb e-papír a Fujitsutól

|

A Fujitsu olyan szintre fejlesztette elektronikus papír technológiáját, hogy a kereskedelmi értékesítés is azonnal elkezdődhet.

Hirdetés

Elektronikus papír technológiával több cég is foglalkozik. A keret általában műanyagból készül, így az egész kijelző hajlékony és könnyű. Az e-papír jól olvasásható, nincs szüksége háttérvilágításra vagy állandó energiaellátásra, vagyis a technológia rendkívül energiatakarékos. A Fujitsu legújabb e-papír technológiával készült kijelzőit szerdán mutatták be a tokiói Fujitsu Forum rendezvényen. A cég két évvel ezelőtt ugyanitt mutatta be a technológia korai prototípusát.

Szakértők szerint a most bemutatott e-papír technológia jóval fejlettebb. A 8 és 12 hüvelykes kijelzők 4096 szín megjelenítésére képesek. 8 szín megjelenítésekor a képernyő teljes frissülése 2 másodperc, 4096 szín esetében 10 másodperc. A korábbi prototípusokhoz képest magasabb, 768×1024 pixeles a felbontásuk.

A elsősorban Fujitsu a nagyáruházaknak adná el e-papír alapú kijelzőit. A kicsi, hajlítható képernyőket könnyen az áruház polcaira lehet tenni, és ha azokat vezeték nélküli technológiával egy számítógéphez kötik, akkor az árakat könnyen lehet majd cserélni. A cég reményei szerint 2008 áprilisában már késztermékként tudja kínálni a kijelzőket.

fujitsu-epaper.jpg

Az eseményen a Fujitsu egy tábla PC-szerű eszköz prototípusát is bemutatta, ezt hajlékony kijelzővel szerelték fel, így sokkal hosszabb ideig bírja a benne lévő akkumulátor: a Windows CE operációs rendszerű eszköz a Fujitsu szerint egy töltéssel 50 óra hosszat bírja.

Az eszköz beépített Wi-Fi chipet tartalmaz, a Fujitsu szerint az orvosi rendelőkben vagy bankokban űrlapkitöltésre kiválóan alkalmas. Vállalkozások tizesével vásárolhatják meg az eszközt - a 12 hüvelykes példány darabonként 2100 dollárba, a 8 hüvelykes 1400 dollárba kerül.

A technológiai fejlődés ellenére a kijelző még nem az igazi. Az eszközt kipróbálók szerint a kijelző több lépésben frissül, mindig újabb szín és részlet jelenik meg, ez a folyamat pedig gyorsabb is lehetne. A fényerősségen és a kontraszton is lenne mit javítani, ha már egyszer a tömeges piaci értékesítés a cél.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.