Hirdetés
. Hirdetés

A legfrissebb Firefox és Opera böngészők újdonságai

|

Elkészült a Mozilla böngészőjének 55-ös és az Opera Software programjának 47-es verziószámú változata.

Hirdetés

A Firefox 55-ös változatának egyik legfontosabb nóvuma, hogy a program immár képes gyorsan visszaállítani a sok megnyitott weboldalt tartalmazó böngészési meneteket. A virtuális valóság eszközöket használók fogják örömmel fogadni a WebVR technológia támogatását a Windows-változatban. A keresési ajánlatok funkció alapértelmezésben bekapcsolt állapotban van a Firefox 55-ben, így lehetővé vált keresések futtatása bármely telepített keresőmotorral közvetlenül a címsorból.

Mivel az Adobe-féle Flash Playert a tervek szerint fokozatosan kivezetik az internetről, a Mozilla böngészője alaphelyzetben immár nem aktiválja a bedolgozót, amelyet csak úgy lehet használatba venni, ha kattintunk az aktiválás gombon. Ez a változtatás a Mozilla tájékoztatása szerint csak fokozatosan jut el a felhasználókhoz, így kezdetben nem mindenki fogja tapasztalni. Szintén újdonság, hogy finomhangolható a Firefox teljesítménye az Eszközök/Beállítások menüben.

Élesítették a beépített képernyőrögzítő funkciót, amellyel screenshotok készíthetők a weboldalakról, és menthetők el a helyi merevlemezre vagy felhős tárolóra. A Firefox 55-ben lehetőség van továbbá a könyvjelzőket, előzményeket és szinkronizált tabokat tartalmazó eszköztár az ablak bal vagy jobb szélére való áthelyezésére.

Az Opera 47-es változata immár lehetővé teszi az összes könyvjelző egyetlen HTML fájlba való elmentését egy másik böngészőbe való átvitel céljából. Az új változat zökkenőmentes videólejátszást ígér a Netflix és más streaming szolgáltatások használatakor, különösen a MacOS és Windows 7 (Aero) operációs rendszerek alatt. A fejlesztő szerint az utóbbit használók nem fognak tapasztalni vibráló háttérképeket, amikor YouTube videók között váltanak, és az automatikus lejátszásra beállított YouTube-videók nem fognak lefagyni, amikor teljes képernyőn akarják őket megtekinteni a MacOS-ben.

Az Opera 47 újabban immár 32 bezárt oldalt képes visszaállítani a korábbi 22 oldal helyett. További újdonság egy védelmi funkció, amely azt ígéri, hogy a Windowst használó számítógépeken megakadályozza rosszindulatú fájlok letöltését.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.