Hirdetés
. Hirdetés

A legújabb frissítés használhatatlanná teszi az OS X-et a netbookokon

|

Az Apple legújabb OS X frissítése számos hibajavítás és masszív biztonsági foltozás mellett használhatatlanná teszi az operációs rendszert az Intel Atom processzoros netbookokon.

Hirdetés

Az Apple-hívők nagyjából az első netbookok megjelenése óta vágynak valamilyen megfizethető, apró, hordozható gépre a cégtől. Ez a hiány szülte azokat a teljesen illegális, de működő megoldásokat, amelyek segítségével végül számos különböző típusú netbookra telepítettek OS X-et. Az Apple azonban úgy döntött, hogy véget vet a mókának, a legújabb frissítés végtelen újraindulási ciklusba kényszeríti a netbookokat.

A Snow Leopardnak a héten hétfőn megjelent, 10.6.2-es frissítésével az Apple szemlátomást letiltotta az OS X futtatását az Intel Atom processzoron, amely a netbookok messze túlnyomó többségében dolgozik - míg Apple termékekben pedig nem.

Ami a frissítés érdemi részét illeti, az számos finomhangolást tartalmaz. Többek között egy javítást a Front Row-hoz, ami orvosolja annak akadozási problémáit, megbízhatóságot növelő javításokat a következőkhöz: iWork, iLife, Aperture, Final Cut Studio, MobileMe, iDisk és ezen kívül még számos máshoz is. A biztonsági frissítés rész pedig közel 60 sérülékenységet orvosol.

Az Apple frissítési oldala egy szót sem szól az Atom processzorok letiltásáról, azonban a pletyka a frissítés megjelenését megelőző hetekben már szárnyra kapott arról, hogy a következő nagyobb frissítéssel az Apple ilyen lépésre készül. A ?Hackintoshok" használatával kapcsolatban több Apple vezető már többször nemtetszésének adott hangot, így tulajdonképpen csak idő kérdése volt, hogy Cupertinoban mikor tesznek valamit a nem Apple hardveren futó OS X-ek használata ellen. Úgy fest, hogy az Intel Atom tiltása lett az első ilyen lépés.

Tulajdonképpen nem ez az első eset, amikor az Apple a saját szoftvereinek más hardveren történő használata ellen tesz. A Palm és az Apple folyamatos macska-egér játékot vív egymással az iTunes-nak a Palm Pre okostelefonnal való használata kapcsán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.