Hirdetés
. Hirdetés

A letöltések megölhetik a Blu-rayt

|

A Blu-ray tábor megnyerte a háborút a HD DVD-vel szemben, de lehet, hogy ez semmit sem jelent.

Hirdetés

Két piaci elemző cég, a Gartner és az iSuppli is arra figyelmeztet, hogy a Blu-ray lemezek hamar eltűnhetnek, ha a felhasználók úgy döntenek, hogy inkább az internetről szerzik be a nagy felbontású tartalmakat. Az iTunes, Amazon és más online filmboltok az elmúlt években jelentősen bővítették a videotartalom-kínálatukat. David Carnevale, az iSuppli alelnöke szerint a médiaterjesztés fizikai eszközökön hamarosan a múlté lehet. Tovább ronthatja a Blu-ray lemezek elterjedésének esélyeit, ha az áruk nem fog gyorsan csökkenni és más cégek nem kezdenek el ilyen formátumú lejátszókat gyártani.

A Gartner szerint a legtöbb gyártó nem kezdi el a BD lejátszók szállítását 2009 első negyedéve előtt. Továbbá elképzelhető, hogy a vásárlók nem fognak tolongani a BD lejátszókért, mert a video jelet HD-ra felkonvertáló DVD-lejátszók olcsó alternatívát jelentenek az új - és drága - technológiával szemben.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.