Hirdetés
. Hirdetés

A LogMeIn összeolvad a Citrix GoTo-val

|

A létrejövő szervezet vezető SaaS vállalat lesz változatos és innovatív termékportfólióval

Hirdetés

A LogMeIn és a Citrix Systems bejelentette, hogy a két vállalat végleges összeolvadási megállapodást kötött, melynek során a LogMeIn a Citrix GoTo ágával egyesül egy Reverse Morris Trust pénzügyi művelet eredményeként. A tranzakció értéke megközelítőleg 1,8 milliárd dollár (512,5 milliárd forint), a kibocsátandó részvények és a LogMeIn 2016. július 25-i 65,31 dolláros záró ára alapján. A tranzakció, melyet a Citrix és a LogMeIn igazgatótanácsai egyhangúan jóváhagytak, várhatóan adómentes lesz a Citrix és részvényesei számára az amerikai államközi jövedelemadó miatt. Az egyesített vállalat bevétele várhatóan meghaladja az 1 milliárd dollárt, több mint kétmillió vásárlóval a világ gyakorlatilag minden országában. A tranzakció végrehajtásával az egyesített vállalat a várakozások szerint a Citrix és a LogMeIn részvényesei javára az első év lezárásáig 65 millió kivetített értékű költségszinergiát ér el, és a második évben ez az érték meghaladja a 100 millió dollárt.

Az egyesülés tapasztalt innovátorokat hoz össze, akik hisznek abban, hogy az emberek egyszerűbben is kapcsolódhatnak vásárlóikhoz, kollégáikhoz, és a körülöttük levő világhoz. A GoTo termékcsalád a kis- és középvállalkozások számára nyújt együttműködési kommunikációs megoldásokat, és a márkanév világszerte ismert az olyan vezető termékek által, mint például a GoToAssist, GoToMeeting, GoToMyPC, GoToTraining, GoToWebinar, Grasshopper és az OpenVoice. A LogMeIn, amely a felhő alapú kapcsolódás egyik vezető szolgáltatója, rövid idő alatt több millió felhasználót és többezer vezető vállalatot vonzott népszerű termékeivel, melyek többek között a join.me, LastPass, LogMeIn Rescue és a BoldChat néven ismertek.

Bill Wagner, a LogMeIn elnök-vezérigazgatója, aki elnökként és vezérigazgatóként vezeti majd az egyesített vállalatot, így nyilatkozott: "Rendkívül izgatottan várjuk az összeolvadást, amely vásárlóink, embereink és részvényeseink számára is határozottan előnyös. Mindkét vállalatban profi munkatársak dolgoznak, akik elkötelezték magukat a könnyen használható szoftver fejlesztése mellett, amelynek segítségével könnyebben kapcsolatba léphetünk az emberekkel, eszközökkel, applikációkkal és termékekkel. Az egyesült vállalat megnövekedett mérete hozzásegít az innováció felgyorsításához és a részvényeseink számára kedvező pénzügyi eredményeket fog eredményezni."

Kirill Tatarinov, a Citrix elnöke és vezérigazgatója így fogalmazott: "Hiszünk abban, hogy ez az egyesülés minden fél számára előnyös. A LogMeIn és a GoTo közös célja innovatív megoldások kidolgozása, melyek a vásárlók elvárásainak meghaladásával nagymértékben leegyszerűsítik az üzleti és a személyes kommunikációt. Mivel már dolgoztunk a GoTo leválásán, az átállás az üzlet szempontjából várhatóan zökkenőmentesen lezajlik. A Citrix szempontjából a művelet révén tovább javíthatjuk piaci helyzetünket, működésünk hatékonyságát, és felgyorsíthatjuk stratégiánk megvalósítását annak érdekében, hogy a világ legjobb integrált technológiai szolgáltatásait nyújtsuk."

"Nagyra becsüljük Billt, a LogMeIn csapatát, és a vállalat elkötelezettségét a fantasztikus termékek kidolgozása iránt, amelyek leegyszerűsítik az emberek kapcsolódását", mondta Bob Calderoni, a Citrix ügyvezető elnöke. "Amikor novemberben bejelentettük, hogy tervezzük a GoTo termékcsalád leválását, hangsúlyoztuk az értékteremtés lehetőségét részvényeseinknek. Hiszünk abban, hogy az összeolvadás felgyorsítja a folyamatokat, tovább növelve a Citrix értéket részvényesei körében. Szeretnék köszönetet mondani Chris Hylennek, a GoTo vállalat rangidős alelnökének és általános igazgatójának is, aki csapatával együtt a GoTo-t a folyamatos növekedés és siker útjára állítja a Citrixből való kiválása után."

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.