Hirdetés
. Hirdetés

A Magyar Telekom miatt a DT vezetőjénél is házkutatás volt

|

A Deutsche Telekom, a Magyar Telekom anyavállalatának több vezetőjének otthonában is házkutatást tartott a német ügyészség - számol be róla a Wirtschaftswoche.

Hirdetés

A német lap azt állítja, hogy augusztus 31-én nem csak a Deutsche Telekom székházát szállták meg a hatóság emberei, hanem például René Obermannál, sőt több más, összesen 8 vezető beosztású személynél is házkutatást tartott a bonni ügyészség. A lap azt is tudni véli, hogy bizonyos tárgyakat lefoglaltak a nyomozók. 

A vizsgálat a Magyar Telekomnál kirobbant botrány, a magyar cég macedóniai és montenegrói leányvállalatai által kötött tanácsadói szerződések miatt zajlik. Korábban a Pricewaterhouse-Coopers könyvvizsgáló cég nem volt hajlandó aláírni a magyar cég 2005. évi pénzügyi mérlegét "gyanús kifizetésekre" hivatkozva.

A könyvvizsgáló cég szerint a jelentős összegű kifizetésekkel szemben nem állt megfelelő szolgáltatás.

FRISSÍTÉS: A Deutsche Telekom főnöke kedden visszautasította, hogy szerepet játszhatott a német távközlési konszern magyar leányvállalatánál fölfedett pénzügyi visszaélésekben. René Obermann nyomatékosan leszögezte, hogy a vele szemben fölmerült vesztegetési gyanú teljesen alaptalan, és ez rövid időn belül be fog bizonyosodni. Mark Nierwetberg, a Deutsche Telekom AG kommunikációs részlegének vezetője a Magyar Távirati Irodának azt mondta, hogy a Deutsche Telekom már öt éve együttműködik a kérdéses ügyet vizsgáló nyomozó hatóságokkal, amelyek legutóbbi lépései "érthetetlenek a cég számára". A szóvivő hozzátette: cége teljes mértékben együttműködött és együttműködik a nyomozást kezdeményező amerikai tőzsdefelügyelettel is, és ez a nyomozás azonban soha nem irányult René Obermann ellen

A Financial Times Deutschland kedden szokatlannak nevezte, hogy az ügyészség egy német konszern főnökének magánlakásán tart házkutatást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.