Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft 16 magos Atomokat szeretne

|

A Microsoft arra kérte az Intelt, hogy fontolja meg a szerverek kiszolgálására is alkalmas, 16 magos Atom processzorok kifejlesztését. A mobil eszközökben használt, alacsony energiaigényű és nagy hatékonyságú integrált chipek révén az adatközpont-szolgáltatók nagymértékben csökkenthetnék a költségeiket.

Hirdetés

A Microsoft egyik vezető munkatársa csütörtökön jelentette be, hogy a cég felkérte az Intelt a mobileszközökben használt Atom processzorok továbbfejlesztésére. A szakember szerint az alacsony energiaigényű chipek 16 magos verzióinak használata révén jelentős mértékben csökkenthető lenne az adatközpontokban használt szerverek energiaigénye.

?Hatalmas lehetőségek" vannak az olyan kis, alacsony energiafogyasztású chipek adatközpontokon belüli használatában, mint az Intel Atom, vagy az Advanced Micro Devices Bobcat architektúrája - hangsúlyozta Dileep Bhandarkar, a Microsoft adatközpontjait üzemelteteő Global Foundation Services vezető mérnöke.

A kis, netbookokhoz hasonló mobileszközökbe szánt chipek jóval alacsonyabb energiaigénnyel rendelkeznek, mint a szervertermekben használt megoldások - miközben igen hatékony felhasználást szavatolnak. Így hosszabb távon az Intel jelenlegi szervervonalaiba tartozó chipeket - mint a nagy teljesítményű Xeon processzorokat - is kiválthatnák - mondta Bhandarkar a Szilícium-völgyben tartott Linley Group Data Center konferencián.

A Microsoft adatközpontjai jobbára olyan webközpontú rendszereket szolgálnak ki, mint a Bing, a Hotmail vagy a Windows Live Messenger, illetve az olyan üzleti alkalmazások hosztolt verzióit, mint a Sharepoint és az Exchange.

A szakma régóta tudja, hogy a Microsoft és más nagy adatközpont-szolgáltatók évek óta kísérleteznek az alacsony energiafogyasztású chipekkel. Egyes gyártók, mint például a Dell már ma is forgalmaznak a Via Nano processzorára épülő megoldásokat. Bhandarkar nyilatkozata arra utal, hogy a Microsoftnál kiemelt prioritásként kezelik az ilyen, alternatív dizájnok kifejlesztését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.