Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft 20 ezer soros Linux kódot tett közzé

|

A szoftvercég a kaliforniai O'Reilly Open Source Convention rendezvényen jelentette be, hogy 20 ezer sornyi Linux driver kódot ad közre a GPLv2 licenc keretében.

Hirdetés

A kód három Linux meghajtóprogramot tartalmaz, és teljes egészében hozzáférhető a Linux közösség számára. A Microsoft lépése mögött az a szándék áll, hogy javítsa a Linux operációs rendszer teljesítményét a Windows Server 2008 Hyper-V vagy Windows Server 2008 R2 Hyper-V virtualizált környezetben.

- Fontos mérföldkőről van szó, hiszen ez az első eset, amikor valamilyen programkódot közvetlenül elérhetővé teszünk a Linux közösség számára. Tovább növeli az ügy fontosságát, hogy a kódot a GPLv2 [General Public License Version 2] licenc alatt tesszük közzé, amit a Linux közösség leginkább preferál. A célunk az volt, hogy olyan fejlesztést hajtsunk végre, amely lehetővé teszi, hogy a Linux virtuális gépként fusson a Hyper-V-n - kommentálta a hétfői bejelentést a Microsoft OSTC (Open Source Technology Center) igazgatója, Tom Hanrahan.


A Microsoft más nyílt forráskódú projekteken is dolgozik. Például részt vett a PHP 5.3-as változatának Windowsra való optimalizálásában, illetve számos PHP alkalmazás Windows alatti futtatásának gyorsításában. A vállalat különböző Apache-projekteken is dolgozik, mint amilyen például a Hadoop, a Stonehenge és a QPID. A Microsoft a Firefox optimalizálásából is kivette a részét, hogy az zökkenőmentesen fusson a Windows Vista operációs rendszer alatt, illetve együttműködjön a Windows Media Playerrel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.