Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft is bepanaszolta a Motorolát

|

Az Apple után a redmondiak is alapvető szabványok megsértése miatt nyújtottak be hivatalos panaszt az EU-hoz a Motorola Mobility ellen.

Hirdetés

A Microsoft szerdán reggel, a versenyszabályok megsértésére hivatkozva, hivatalos panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz (EB) a Motorola Mobility ellen. A gyártó az Apple-hez hasonlóan alapvető (standard essential) szabványok megsértésével vádolja a céget.

A standard essential szabványok kérdése azután került előtérbe, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumát követően az EB is áldását adta a Google akvizíciós ajánlatára; a keresőóriás tavaly augusztusban jelentette be, hogy 12,5 milliárd dollárért felvásárolná a Motorola telefon-üzletágát.

A Microsoft azzal magyarázta a jogi lépéseket, hogy „a Motorola megpróbálja meggátolni a Windows PC-k, az Xbox konzolok és más termékek értékesítését – kizárólag azért, mert ezek az eszközök lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy internetes videókat tekintsenek meg, és az iparági sztenderdeknek megfelelő megoldások révén csatlakozzanak a vezeték nélküli hálózatokhoz”.

„A Motorola más, a szabványok kidolgozásában résztvevő cégekkel együtt vállalta, hogy bármilyen, a sztenderdek szempontjából alapvető jelentőségű szabadalmát korrekt és méltányos feltételekkel elérhetővé teszi, és nem használja fel azokat a konkurens termékek értékesítésének meggátolására” - hangsúlyozta az ügy kapcsán Dave Heiner, a Microsoft Vállalati Szabványokért és Trösztellenes politikáért felelős csoportjának alelnöke, a cég vezető jogtanácsosa.

A Motorola megszegte az ígéretét: mindent megtesz azért, hogy a birtokában lévő szabadalmak felhasználásával megölje a webes videóipart – hangoztatta Heiner, hozzátéve: úgy látszik, hogy az „új gazda” - vagyis a Google – sem akar érdemben változtatni ezen a káros gyakorlaton.

A Motorola tavaly perelte be szabadalomsértés miatt a Microsoftot. A vállalat jogászai szerint a világ legnagyobb szoftvergyártója jogosulatlanul használta fel tizenhat különféle szabadalmukat a személyi számítógépeiben, szervereiben, mobileszközeiben és az Xbox konzolokban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.