Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft is megkezdte a bevásárlást

|

Megvan a szoftveróriás idei első akvizíciója: a .NET alkalmazások felügyeletéről híres AVIcode céget kebelezik be.

Hirdetés

Brad Anderson, a Microsoft menedzsment és biztonság üzletágának vezetője blogjában bejelentette: a redmondi szoftvercég felvásárolja azon AVIcode szoftvercéget, amelynek az alkalmazás-monitorozó megoldását már eddig is több helyen használták a vállalaton belül. Többek között a Microsoft online és az Xbox Live webes szolgáltatásainál.

 

 



A Baltimore székhelyű AVIcode a .NET Framework alkalmazások és szolgáltatások monitorozásáról vált híressé. "Az AVIcode technológiájának köszönhetően világszerte felhasználók ezrei gyorsabban detektálhatták az online alkalmazások hibáit, és így egyszerűbben oldhatták meg a felmerülő problémákat. A megoldásunk valós idejű felderítési, hibajelentési és root diagnosztikai képességei - szerver és végfelhasználói oldalon egyaránt - egyedülállóak, amit ha összepárosítunk egy professzionális rendszer-menedzsment eszközzel (mint a Microsoft System Center), akkor teljes rálátást tudunk biztosítani az alkalmazások teljes környezetére " - írta a felvásárlás kapcsán Mike Curreri, az AVIcode vezérigazgatója. A System Center Operation Manager megemlítése egyébként nem véletlen, mivel Brad Anderson elmondása alapján a Microsoft idővel a rendszer-menedzsment eszközébe kívánja integrálni a felvásárolt megoldást.

Beindul a gépezet?

Az AVIcode akvizíciója azon szempontból is érdekes, hogy meglepő módon ez a Microsoft idei első felvásárlása. Az e tekintetben egyébként meglehetősen aktív redmondi szoftvercég (lásd a Wikipedia oldalán) ugyanis idén még egyetlen egy cégbe se vásárolta be magát. Annak ellenére, hogy versenytársai meglehetősen aktívak voltak eddig. A CB Insights múlt héten nyilvánosságra hozott vizsgálata alapján a Google 23, az IBM 12, a HP 7 (utóbbiak többsége jelentős vétel volt), a Facebook 6, míg az Oracle és az Apple 5 felvásárlást hozott tető alá 2010-be. Meglepő módon eddig a Microsoft neve mellett viszont 0 darab akvizíció állt, ami a mostani bejelentéssel a nem túl acélos egyre növekedett.

 

 

 



A ZDNet értesülései alapján azonban elképzelhető, hogy az év végére újra felpörög a Microsoft felvásárló gépezete. A lap újságírója szerint ugyanis a pénzügyi nehézségekkel küzdő Vivaty, és a SecondLife virtuális világáról ismert Linden Lab is a redmondi szoftvercég célkeresztjébe kerül.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.