Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft kivégzi a PC-ket lassító Windows 10 frissítést

|

A KB4559309 sok kellemetlen pillanatot szerzett a felhasználóknak, de most végre elnyeri méltó büntetését: a Microsoft visszavonja, és egy új frissítésre cseréli.

Hirdetés

Alig két hónappal a megjelenés után a Microsoft szép csendben visszavont egy sok bosszúságot okozó frissítést: a KB4559309-et, amelynek eredeti rendeltetése az volt, hogy a Windows 10 rendszereken a régi Edge böngészőt a továbbfejlesztett, Chromium alapú Edge-re cserélje ki. Ez a letöltés azonban az ígért újítások mellett rengeteg problémát is okozott, telepítése után sok felhasználó azt tapasztalta, hogy gépe lelassult, és főleg az operációs rendszer betöltődésének ideje hosszabbodott meg látványosan.

Hirdetés

Ráadásul a KB4559309 automatikus továbbfejlesztés volt, vagyis a felhasználók nem utasíthatták vissza, mert a  Windows 10 teljesen öntevékenyen töltötte le és installálta a PC-kre, és a szoftver erőltetett telepítése miatt eltávolítani sem lehetett. Bulvárosan fogalmazva fel is robbantak a különféle fórumok a Microsoft saját segélyvonalaitól a különféle szakmai portálokig, azt kifogásolva, hogy egy böngészőcserére szolgáló patch miért nyúl bele olyan szinten a rendszerbe, hogy az onnantól egy vödör kátrányban masírozó túlkoros csiga sebességét produkálja.

A rengeteg panasz a jelek szerint nem talált süket fülekre: a Microsoft úgy döntött, visszahívja  frissítést, és a KB4576754-el helyettesíti, ami remélhetőleg már jól fog szuperálni. Ez is automatikus frissítés, és lecseréli a régi Edge-et az új, áramvonalas változatra. A szoftver a Microsoft közleménye szerint a levitézlett KB4559309 mellett a korábban kiadott KB4541301 és KB4541302 frissítéseket is leváltja.

Mint említettük, az új frissítés is automatikus, de ha valaki a korábbi rossz tapasztalatok alapján óckodik tőle, kicselezheti azzal, hogy kézzel letölti és telepíti az új Edge-et. Ha ugyanis ez az Edge-változat már fent van a gépen, a Windows Update megkadályozza a frissítés installálását.  

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.