Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft segít elhagyni a MySQL-t

|

Az új segédprogrammal a MySQL felhasználók egyszerűen válthatnak a Microsoft megoldására.

Hirdetés

A Microsoft az MSDN blogján bejelentette, hogy elkészült MySQL költöztető segédprogramjának az első végleges változatával, amely már letölthető a redmondi szoftvercég oldaláról. A frissen bejelentett alkalmazás az SQL Server Migration Assistant (SSMA) programcsomag tagja, s közreműködésével a felhasználók egyszerűen, egy automatizált folyamaton keresztül mozgathatják át MySQL adatbázisaikat a Microsoft SQL Serverére, illetve az SQL Azure profiljukba.

 

 



A redmondi szoftvercég e mellett frissítette az SSMA programcsomag többi tagját is, így az immár 4.2-es verziószámú Oracle, Sybase és az Access segédek többek között az adatok SQL Server 2008 R2-re való költöztetését is támogatják. Sőt a MySQL-es SSMA mellett már az Access kiadás is képes rögtön az Azure profilba menteni.

Megjegyzendő, hogy a MySQL korábban a Microsoft partnere volt, azonban egyben vetélytársa is. Ám amióta az Oracle felvásárolta a Sun Microsystemst, a redmondi szoftvercég a MySQL-re egyre inkább ellenfélként tekint. Ezt jól példázza a MySQL-t és az SQL Servert összehasonlító oldaluk, ahol több ponton is támadják az Oracle termékét.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.