Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft újabb csapást mér az Internet Explorerre

|

Novembertől számos webhelyet már nem is lehet megnyitni az Internet Explorerben, ezek automatikusan Edge-ablakban töltődnek be. A tiltólistán olyan nagy látogattságú helyek szerepelnek, mint a YouTube, az Instagram és a Twitter.

Hirdetés

Tudjuk, tudjuk: az Internet Explorer helyett már rég itt az Edge, sőt, a Microsoft új néven elindított böngészője is kapott már egy teljes ráncfelvarrást és motorcserét. De bármennyire is furcsán hangzik, még mindig jó páran vannak otthoni és céges környezetben egyaránt, akik a nem túl szép emlékű elődöt használják. Nos, jövő hónaptól az Internet Explorert használók felkészülhetnek rá, hogy bizonyos webhelyek a régi böngésző  helyett az Edge-ben nyílnak meg. Ez az erőszakos átirányítás része a Microsoft azon tervének, amely az Internet Explorer elsorvasztására szolgál. A funkciót az Edge 84 kiadását követően kezdték tesztelési céllal terjeszteni, az Edge 87 novemberi megjelenése után azonban minden IE-felhasználó találkozhat majd vele.

Hirdetés

A funkció  egy új DLL fájlon alapul, amit a Microsoft nyáron kezdett szép csendben hozzáadni az Edge telepítésekhez.  Az ie_to_edge_bho.dll nevű fájl egy IE-plugin, úgynevezett Browser Helper Object (BHO), amely az Internet Explorer minden indításakor betöltődik, és figyeli, milyen webhelyeket próbál megnyitni a felhasználó. Nem csak figyeli azonban a helyeket, de azt is ellenőrzi, hogy nem szerepelnek-e az Internet Explorerrel inkompatibilis weboldalak lajstormában. Ez a ista, amit a Microsoft mérnökei kezelnek, jelenleg 1156 bejegyzést tartalmaz, és olyan nagy neveket találunk rajta, mint a YouTube, az Instagram, a Twitter, a Yahoo Mail, a StackOverflow, a StackExchange, a VK, az ESPN, vagy az eharmony.

Mindez azt jelenti, hogy novembertől a legtöbb IE felhasználó ezeket a helyeket nem tudja az Internet Explorerből megnézni, és valahányszor ezzel próbálkozik, a hely egy új Edge ablakban nyílik meg. A művelet természetesen csak azokat a rendszereket érinti, amelyeken az Edge és az IE egyaránt telepítve van: azokon a gépek, ahol csak az IE fut, értelemszerűen nem történik átirányítás az Edge-re.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.