Hirdetés
. Hirdetés

A mobil játékok jövője (infografika)

|

Az okostelefon és táblagép tulajdonosok a felmérések szerint szeretnek játszani. Érdemes kiszolgálni őket.

Hirdetés

A Daily Infographic blogján található infografika alapján a mobil szórakoztatóipar 33 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le tavaly, amely összeg az előrejelzések szerint 2015-re 54 milliárd dollárra duzzad majd. Az iparágon belül a mobil játékok piaca is dinamikus növekedés elé néz. A tavaly mért 8 milliárd dolláros forgalom 2014-re elérheti a 11,4 milliárd dollárt. 2013-ban pedig a játékon belül vásárlások száma több lehet a hagyományos fizetésekért. Azaz az ingyenes játékok lehetnek jellemzőbbek, amelyek az extra funkciókért plusz pénzt kérnek.

 



A felmérések szerint ugyanis az okostelefon és táblagép tulajdonosok nem igazán keresik a fizetős tartalmakat. Az App Store 25 legnépszerűbb játéka közül 51 százalék ingyenesen beszerezhető, míg 27 százalékért jelképes 99 centet, 22 százalékért pedig 1 dollárnál is többet kell fizetni.

Másik megoldásként a játékfejlesztő cégek az ingyenes szoftverekben elhelyezett reklámokkal fedezhetik költségeiket. Habár az előrejelzések szerint a játékokban elhelyezett vásárlással elérhető plusz funkciók jövedelmezőbbek leszek, azért a hirdetésekből származó bevételek is komoly piacra tehetnek szert. Tavaly 87 millió dollárt kerestek így a játékfejlesztők, amely összeg 2015-re megtízszereződhet, így elérve a 894 millió dollárt.

További érdekes adatok a Daily Infographic blogjában lévő infografikán olvashatóak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.