Hirdetés
. Hirdetés

A Motorola is nekiment az Apple-nek

|

A telefongyártó Motorola szerint az Apple tizennyolc különféle szabványt sértett meg az iPhone, az iPad és más eszközei kifejlesztése során. Nem ez az első hasonló ügye az Apple-nek.

Hirdetés

A Motorola két különböző peres keresetet nyújtott be az Apple ellen az illetékes bíróságokhoz, és szabadalmi panasszal fordult az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához (International Trade Commission, ITC). A cég szerint az Apple számos különféle, általuk bejegyzett technológiával visszaélt.

A három beadvány összesen tizennyolc Motorola szabadalom megsértésével vádolja a Jobs-birodalmat: köztük W-CDMA kommunikációs technológiákkal GPRS-szel, antenna designnal, okostelefon-technológiákkal kapcsolatos megoldások is szerepelnek.

A Motorola szerint a hivatkozott szabadalmak többségét mobil eszközeiben - így az iPhone-okban, az iPadekben és az iTouch termékekben - ?hasznosította" az Apple, egyes, a Mac komputerekben, a MobileMe szolgáltatásban és az App Store-ban alkalmazott megoldásokat is vitattak.

A Motorola az ITC hez benyújtott panasz mellett, szabadalomsértéssel kapcsolatos kereseteket is kezdeményezett az Apple ellen az Egyesült Államok Illinois-i és floridai kerületi bíróságán. A cég szeretné elérni, ha az ITC betiltaná a kifogásolt termékek importját.

Az Apple - amely hasonló okok miatt a Nokiával is perben áll - egyelőre nem kommentálta a Motorola lépésével kapcsolatos híreket. További érdekesség, hogy a Motorolát néhány napja hasonló vádakkal illette a Microsoft szoftveróriás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.