Hirdetés
. Hirdetés

A Motorola megkerüli az importtilalmat

|

Az ITC szabadalomsértés miatt tette indexre a Motorola okostelefonjait. A cég állítólag megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy termékei a szerdán hatályba lépő behozatali tilalom ellenére is kaphatóak legyenek az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Tiltólistán: a Motorola Backflip
Tiltólistán: a Motorola Backflip

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (International Trade Commission, ITC) szerdai hatállyal megtiltotta egyes, a Motorola Mobility által gyártott okostelefonok behozatalát az Egyesült Államokba. A gyártó közleményében azt írta, „proaktív lépéseket” tett annak érdekében, hogy termékei az importtilalom ellenére is megvásárolhatók legyenek.

Az ITC azután tiltotta meg a Motorola egyes készülékeinek importját, miután megállapította, hogy a kérdéses termékekben jogosulatlanul használták fel a Microsoft egyik bejegyzett szabadalmát. A kérdéses szabadalom lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy találkozók megszervezésére és meghívók kiküldésére használják az okostelefonjukat.

"Proaktív lépéseket" tettek

A Google májusban rekordösszegért vásárolta fel a telefongyártót: érthető, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minimalizálják az importtilalom okozta bevételkiesést.

„Az ITC szerdán hatályba lépő kizáró rendelkezésére való tekintettel (…) a Motorola proaktív lépéseket tett annak érdekében, hogy iparágvezető okostelefonjaink továbbra is elérhetőek legyenek az Egyesült Államokban élő fogyasztók számára” - írta kedden kiadott közleményében a gyártó.

A Motorola szóvivője nem részletezte, pontosan milyen lépéseket tettek. „A pontos részleteket egyelőre nem árulhatom el. Csak annyit mondhatok, megtettük a szabadalomsértés megszüntetéséhez szükséges intézkedéseket” - nyilatkozta Becki Leonard.

Tízből egy

Az ITC által kiadott importtilalom a Motorola több népszerű készülékére - így a Backflipre, a Bravora, a Droid 2-re, a Droid Prora, a Droid X-re, a Droid X2-re, a Flipoutra, a Flipside-ra, a Spice-ra és a Xoom tabletre – vonatkozik.

A Microsoft szerette volna elérni, hogy a Motorola kifizesse a kérdéses szabadalom után járó licencdíjakat; de a gyártó azzal is megoldhatja a problémát, ha egyszerűen kiveszi a megoldást a készülékeiből.

A redmondiak 2010-ben összesen kilenc szabadalom megsértése miatt perelték be a Motorolát. Az ITC végül egyetlen szabadalom megsértése miatt marasztalta el a céget.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.