Hirdetés
. Hirdetés

A Motorola visszaperelte a Microsoftot

|

A cég ellenkeresete szerint a Microsoft tizenhat, a Motorola által bejegyzett szabványt sértett meg. A szakértők szerint a konkurensek valójában az Android operációs rendszer piaci pozícióját próbálják aláásni a telefongyártó ellen indított perekkel.

Hirdetés

A Motorola mobiltelefon divíziója szabadalomsértés miatt perelte be a Microsoftot. A vállalat jogászai szerint a világ legnagyobb szoftvergyártója jogosulatlanul használta fel tizenhat különféle szabadalmukat egyes személyi számítógépekre, szerverekre, mobileszközökre és Xbox termékekre fejlesztett termékeiben.

A cég a Microsoft néhány nappal korábban beterjesztett keresetére reagálva nyújtotta be a magáét. Ballmerék az elmúlt hetekben kétszer is bírósághoz fordultak a Motorolával szemben: először kilenc, a telefongyártó androidos készülékeiben alkalmazott technológia miatt - majd a licencelési gyakorlatukat kifogásolva.

A Motorola szerdán kiadott közleménye szerint a Motorola Mobility az Egyesült Államok floridai és wisconsini kerületi bíróságához nyújtotta be keresetét; állításuk szerint a Microsoft számos különféle általuk kifejlesztett technológiákkal - köztük digitális videókódolással, e-mail technológiával és üzenőprogramokkal - kapcsolatos szabadalmat sértett meg.

A Motorola a Microsoft által kezdeményezett perekre is reagált a közleményben. A cég szerint konkurensük ?szerencsétlen" módon járt el a keresete benyújtásakor, hiszen ?a peres utat választotta, ahelyett, hogy átfogó tárgyalásokba kezdett volna, figyelembe véve azt, hogy a Motorola az informatikai piac szereplőinek többségével kölcsönösen előnyös együttműködéseket ápol".

A Motorola jogászai igen elfoglaltak az utóbbi időben. A cég a közelmúltban perelte be az Apple-t, amely korábban szintén jogi lépéseket tett a gyártó ellen. Az elemzők szerint a támadások valójában nem is az amerikai telefongyártó, hanem az egyre népszerűbbé váló Android operációs rendszer ellen irányulnak.

A Motorola okostelefon-eladásai a harmadik negyedévben 2,7 millióról 3,8 millió darabra nőttek - köszönhetően elsősorban az androidos Droid X sikerének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.