Hirdetés
. Hirdetés

A "Nagy PC-exodus"

|

Az IDC jelentése szerint egyre több az olyan fogyasztó, aki a mobil eszközeit használja "alapértelmezett átjárókén" az internet eléréséhez.

Hirdetés

Az International Data Corporation (IDC) elemzőinek friss jelentése alátámasztani látszik azt a széles körben elterjedt vélekedést, hogy a hagyományos személyi számítógépek korszakának vége: immár a poszt-PC érába léptünk. Egyre több felhasználó használja internetezésre a mobil eszközeit; a személyi számítógépek mindinkább háttérbe szorulnak a „csatlakozott eszközök” között.

Világszerte egyre többen használják a mobil internetet

Az új trend – mint annyi más, informatikával kapcsolatos változás – először az Egyesült Államokban ütötte fel a fejét, de az IDC szerint a következő két évben Nyugat-Európában és Japánban is hasonló tendenciák érvénesülhetnek.

Az elemzőcég szerint az Egyesült Államokban 2012 és 2016 között 240 millióról 225 millióra csökken azoknak a száma, akik PC-ken keresztül kapcsolódnak az internethez. Eközben a mobil internetezők (oksotelefon- és tablet-felhasználók) száma 174 millióról 265 millióra ugrik.

Karsten Weide, az IDC alelnöke „az internet Nagy PC-exodusaként” jellemezte a fent vázolt folyamatot. Véleménye szerint „mindez azért történik, mert a PC sosem volt igazán felhasználóknak szóló termék.”

„Sok felhasználó csak azért használja őket [a PC-ket], mert nem volt választási lehetősége. Most, hogy egyre inkább elterjednek a jóval felhasználóbarátabb tabletek és okostelefonok, már van” – hangoztatta Weide.

Egy másik, tegnap publikált IDC-jelentés szerint a mobiltelefonok piaca visszatért az „egészséges” növekedéshez. A szegmens 2,4 százalékos növekedést produkált az idei év harmadik negyedévében: a gyártók összesen több mint 444 millió készüléket adtak el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.