Hirdetés
. Hirdetés

A Nokia az orosz kormány segítségét kéri

|

A gyártó egyik bemutatás előtt álló készüléke prototípusát szeretné visszaszerezni egy orosz bloggertől, aki egy tesztoldalon részletesen írt első olyan telefonjukról, amely a Symbian nyílt forráskódú változatát használja.

Hirdetés

A Nokia hivatalosan felkérte az orosz hatóságokat, hogy segítsenek visszaszerezni egy új fejlesztésük, a nyílt forráskódú Symbian operációs rendszert futtató N8 prototípusát. A készülék a cég szerint illetéktelen kezekbe került, sőt, egy Eldar Murtazin nevű blogger már részletesen, fotókkal illusztrálva be is mutatta azt egy ismert orosz tesztoldalon.

Az eset forgatókönyve nagyon hasonlít ahhoz a közelmúltbeli fiaskóhoz, amikor az Apple csak az Egyesült Államok rendőrségének segítségével tudott rátalálni arra a férfira, aki egy tesztmérnök által elvesztett iPhone 4 prototípust talált meg egy kaliforniai bárban - és adott át tesztelésre a Gizmodonak.

A Nokia illetékese egy szerdai blogbejegyzésben azt írta, az orosz rendőrséggel együttműködve próbálják visszaszerezni a nagy becsben tartott prototípust, amely tudomásuk szerint továbbra is Murtazin birtokában van. A blogger még áprilisban tett közzé egy rövid, orosz nyelvű blogposztot a Mobile Review oldalon, amely többek között az N8-ról készült fotókat is tartalmazott

A Nokia állítása szerint korábban többször is megkeresték Murtazin-t, és arra kérték, juttassa vissza hozzájuk a készüléket, ám a férfi válaszra sem méltatta őket.

Murtazin, aki nem hajlandó elárulni, hogyan jutott hozzá a készülékhez, elismerte, hogy kapott egy ?homályos tartalmú" levelet a Nokiától, amelyben a cég arra kéri, szolgáltassa vissza a ?tulajdonukat". Állítása szerint írt is a cégnek - levelében, némiképp szemtelen módon azt is megkérdezte, pontosan milyen ?tulajdonukat" követelik vissza - választ azonban a mai napig sem kapott. Murtazzin hozzátette: többször is megpróbálta felvenni a kapcsolatot a finn gyártóval, hogy a készülékről egyeztessen velük, de hiába próbálkozott.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.